Ο Σερραίος Κ. Μωραΐτης στο workshop της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης- Ήταν η επιλογή του σκηνοθέτη Declan Donnellan

Μία μεγάλη τιμή για το χώρο του πολιτισμού της χώρας μας, αποτελεί η επιλογή του Σερραίου ηθοποιού και σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Μωραΐτη, στο workshop του UTE Fest.

Μάλιστα ήταν προσωπική επιλογή του σκηνοθέτη Declan Donnellan.

«Μεγάλη τιμή και χαρά που, μετά από πρόταση του Εθνικού Θεάτρου, επιλέχτηκα σαν νέος σκηνοθέτης από την Ένωση Θεάτρων Ευρώπης και τον σκηνοθέτη Declan Donnellan για να συμμετάσχω στο workshop του UTE Fest» δήλωσε ο Κ. Μωραΐτης.

Η Ένωση των Θεάτρων της Ευρώπης (Union des Théâtres de l’ Europe / Union of the Theatres of Europe) είναι ένα δίκτυο Ευρωπαϊκών Θεάτρων, με περισσότερα από σαράντα μέλη, με έδρα τη Γαλλία, που δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και πέρα από τα σύνορά της.

Από το 2012 έχει αναγορευθεί Πολιτιστικός Πρέσβης της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συμμετέχει αδιάλειπτα σε ευρωπαϊκά προγράμματα παγκόσμιας εμβέλειας.

Ιδρύθηκε το 1990 με πρωτοβουλία του διευθυντή και σκηνοθέτη του Πίκολο Τεάτρο του Μιλάνο, Τζόρτζιο Στρέλερ, και με την υποστήριξη του τότε Υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας, Τζακ Λανγκ. Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη ήταν ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, ο Χάινερ Μύλερ, ο Ζακ Λεκόκ.

Στόχος της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης είναι να συμβάλει στην ευρωπαϊκή ενοποίηση μέσω του πολιτισμού και, ειδικότερα, της θεατρικής τέχνης, να αναπτύξει μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για το θέατρο που να υπερβαίνει τα γλωσσικά σύνορα, να προωθήσει τις πολιτιστικές ανταλλαγές και να υποστηρίξει την ιδέα ενός θεάτρου «τέχνης», ως τόπου συνάντησης και κατανόησης μεταξύ των λαών.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •