Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε περιοχή του Ελαιώνα- Τι δήλωσε ο Διοικητής της Π.Υ. Σερρών (Βίντεο)


Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το βράδυ, σε δασική περιοχή μεταξύ του Ελαιώνα και της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.

Όπως εξήγησε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών Σωτήρης Δημητράκης στο Infonews24, το δύσβατο της περιοχής δυσκόλεψε το έργο των πυροσβεστών, καθώς δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση από τα οχήματα, ενώ εξαιρετικά δύσκολη ήταν η πρόσβαση των πεζοπόρων τμημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητράκη, η φωτιά εκδηλώθηκε σε πευκοβελόνες, πουρνάρια και πεύκα, υπήρξε άμεση κινητοποίηση και προσέγγιση από τα πεζοπόρα τμήματα.

Στη συνέχεια έγινε εγκατάσταση ύδατος από σημείο που βρισκόταν περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά.
Τελικά, η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ επιχείρησαν όλη η δύναμη της Π.Υ. Σερρών με 5 οχήματα, οχήματα από τα πυροσβεστικά κλιμάκια Σιδηροκάστρου και Νιγρίτας και οι υδροφόρες του Δήμου Σερρών.

(Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ με τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα το βράδυ στο νομό Σερρών)

Στο σημείο βρέθηκαν ευθύς εξ αρχής ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, οι αντιδήμαρχοι και φυσικά η πολιτική προστασία του Δήμου Σερρών.

Στο σημείο μέχρι αυτή την ώρα (23:20) εξακολουθούν να βρίσκονται 2 οχήματα της πυροσβεστικής, δύο υδροφόρες και ένα πεζοπόρο τμήμα 7 ατόμων.

Κοινοποίηση