Δ.Σ. Σερρών: «Χαστούκι» το «όχι» για την τηλεϊατρική- Ομόφωνα η απόφαση για τη μείωση τελών στις επιχειρήσεις


Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 30% για όλες τις επιχειρήσεις από το 2021 και την πλήρη απαλλαγή όλων των νέων επιχειρήσεων για τα τρία πρώτα χρόνια καθώς και των πολύτεκνων, τρίτεκνων, ΑμεΑ και μονογονεϊκών οικογενειών από δημοτικά τέλη που επιβαρύνουν την επαγγελματική στέγη.

«Με την υλοποίηση της δέσμευσής μας για τη μείωση των δημοτικών τελών και την πλήρη απαλλαγή ειδικών κατηγοριών επιχειρηματιών όπως και των νέων επιχειρηματιών κάναμε το πρώτο βήμα για τη στήριξη των επαγγελματιών», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου.

«Όχι» στην πλατφόρμα της τηλεϊατρικής

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε το κονδύλιο ύψους 14.400€ για υπηρεσίες τηλεϊατρικής.

Ένα «όχι» που… έσκασε σαν «χαστούκι» για τη δημοτική αρχή.

Όπως εξήγησε η επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Σερραίων» Αριάδνη Παπαφωτίου:
«ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ του ΔΣ -δηλαδή σύσσωμη την Αντιπολίτευση- ως άσκοπη, η δαπάνη των 14.400 ευρώ
Απάντησαν λοιπόν ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος σε ερωτήματα ΠΕΝΤΕ Δημοτικών Συμβούλων -εμού συμπεριλαμβανομένης-, ότι: τα 14.400 ευρώ που δέσμευσαν ως ‘Ετήσια ΣΥΝΔΡΟΜΗ για χρήση virtual Covid-19 Κλινικής», ΔΕΝ προορίζονται για την πλατφόρμα της ‘Τηλε-ιατρικής’ που ανακοίνωσαν τις προάλλες, ΑΛΛΑ για ‘άλλη εικονική Κλινική’.
Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ που δεν μετέχω στην Οικονομική Επιτροπή η οποία αποφάσισε για το κονδύλι:
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ το γεγονός ότι αυτό ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ όχι μόνο σοβαροί Δημοτικοί συμβούλου- μέλη του Οργάνου, αλλά και βασικό στέλεχος της ίδιας τους της Παράταξης, που προεδρεύει της Επιτροπής;
Ούτε Δημοτικοί Σύμβουλοι- μέλη της Ο.Ε. που το ΨΗΦΙΣΑΝ και τους οποίους ΡΩΤΗΣΑ για το θέμα.
Ούτε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ο.Ε. που το ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ και που επίσης ΡΩΤΗΣΑ.
Ούτε καν η ίδια η πολυλογότατη Αντιδήμαρχος που παρενέβη δις κάτω από τις αναρτήσεις μου, ανέφερε σχετικά.
ΟΥΔΕΝ!!!
Λυπάμαι που η Δημοτική Αρχή κάνει το παν για να επιβεβαιώσει αυτούς που σκέφτονται ότι λειτουργεί πρόχειρα στην καλύτερη περίπτωση, ή σκοπίμως ανεύθυνα στην χειρότερη!
Η έλλειψη ΑΛΛΗΛΟΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ μεταξύ των μελών της, αναδείχτηκε ως επιβεβαιωμένο πρόβλημά της.
Οι διαμαρτυρίες Συμβούλων, ότι στις Επιτροπές οι αποφάσεις παίρνονται με SMS, ΧΩΡΙΣ να διεξαχθεί ΣΥΖΗΤΗΣΗ, και συχνά με ΕΛΛΙΠΕΙΣ σε στοιχεία Εισηγήσεις, προκαλούν τεράστια ανησυχία.
Μιλώντας ειδικότερα για την Οικονομική Επιτροπή, δηλαδή για αποφάσεις που αφορούν στην διαχείριση όλου του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, είναι αυτονόητη η σοβαρότητα αυτής της πραγματικότητας.
Για την ‘δωρεάν Τηλε-ιατρική για όλους’ που εξαγγέλθηκε, θα επανέλθω.
Η Δημοτική Αρχή πέφτοντας στην παγίδα της αυτοπροβολής, μπορεί να εκθέσει ακόμη και φορείς και Οργανώσεις που καλοπροαίρετα την εμπιστεύονται».

(Φωτογραφία αρχείου)

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •