Δήμαρχος Δράμας για πανδημία: «Έγιναν λάθη»- Παρέμβαση Μ. Τζίμα


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καστώρης

Χριστόδουλος Μαμσάκος : «Έγιναν αρκετά λάθη από αρκετές πλευρές. Περισσότερο όμως ήταν η προσωπική κοινωνική ευθύνη του καθενός μας»

Μαργαρίτης Τζίμας «Ένα ξέρω .Όταν έχει μια πόλη 80 νεκρούς δε γιορτάζεις. Πενθείς»

121 κρούσματα το Σαββατοκύριακο στη Δράμα

Από τα πλέον επίσημα χείλη, εκπροσώπησης του Δήμου Δράμας του ίδιου του Δημάρχου, αποδείχθηκε πως όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δεν υπήρξε τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή διάδοσης του νέου κορονοϊού στην περιοχή. Ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, παραδέχθηκε σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Ellada 94,3 πως «Έγιναν αρκετά λάθη από αρκετές πλευρές. Περισσότερο όμως ήταν η προσωπική κοινωνική ευθύνη του καθενός μας. Σήμερα όμως αυτά περάσανε, όλοι οι πολίτες της Δράμας φοράνε τις μάσκες τους μέσα και έξω, τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά υπάρχει και η βούληση και από την αστυνομία και μείς τουλάχιστον ως τοπική αυτοδιοίκηση όσοι δε συνετίζονται δε χαριζόμαστε σε κανέναν. Με τα πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται όχι ότι είναι ένα μετρό το οποίο υιοθετώ…».

Τι ακριβώς είπε ο υπουργός Υγείας…
Στο ίδιο μήκος κύματος, για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Δράμα που μετρά 100 και πλέον νεκρούς, ήταν και η πρόσφατη τοποθέτηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στον τηλεοπτικό σταθμό Open η οποία και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ο υπουργός υγείας αναφερόμενος στην κατάσταση στη Δράμα τόνισε πως «Πρώτα από όλα, όταν κανείς διοικεί και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου η κα. Νίκη Καρατζόγλου έχει κάνει μία εξαιρετική δουλειά και εμείς συνεπικουρούμε και βοηθάμε ο υπεαρχης ο κ. Τσαλικάκης και μεις από το υπουργείο Υγείας. Πρώτα από όλα όταν διοικείς είσαι ψύχραιμος. Και αντιλαμβάνεσαι και αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις μία μία όπως έρχονται. Δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας. Έχει πρόβλημα η πόλη και έχει πρόβλημα όλος ο Νομός και πιέζεται λόγω διασποράς του κορονοϊού. Και προφανώς πρέπει να αναρωτηθούμε όλοι, το λέω για μια ακόμη φορά, πως αντιμετωπίσαμε τους υγειονομικούς κανόνες και τα πρωτόκολλα τους τελευταίους ένα δυο μήνες για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο στη Δράμα».

Κοινός τόπος και των δύο τοποθετήσεων, τόσο του Δημάρχου Δράμας, Χριστόδουλου Μαμσάκου, όσο και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αποτελεί το συμπέρασμα πως δεν υπήρξε τήρηση των μέτρων που είχαν ληφθεί από την πλευρά της πολιτείας και ότι δεν υπήρξε προσωπική κοινωνική ευθύνη. Αυτό δίνει αρκετές απαντήσεις στο ερώτημα πως έφτασε η Δράμα, να θρηνεί τόσους νεκρούς και ως μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο (28-29 Νοέμβριου) η περιοχή να μετράει συνολικά 121 νέα κρούσματα.

Όταν έχεις νεκρούς δε γιορτάζεις… Πενθείς
Θέση για την κατάσταση, μάλιστα με προτάσεις πήρε με ανάρτηση του ο πρώην Δήμαρχος Δράμας και πρώην υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας.
Συγκεκριμένα ο κ. Τζίμας αναφέρει : «Η Δράμα και η Ελλάδα πενθεί. Δεκάδες και χιλιάδες νεκροί και ακόμη το συζητάτε ;
1.Δεν πρέπει να γιορτάσει η Δράμα το έθιμο με τα καραβάκια στην Αγία Βαρβάρα. Ο Δήμος Δράμας επιβάλλεται να βγάλει απόφαση άμεσα.
2.Δεν πρέπει να διατεθούν 180.000 ευρώ για στολισμούς. Τα χρήματα αυτά να δοθούν για απαραίτητο υλικό στο νοσοκομείο Δράμας. Ένα ξέρω .Όταν έχει μια πόλη 80 νεκρούς δε γιορτάζεις. Πενθείς».

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση ή προτροπή για το πως θα γίνει ο εορτασμός της πολιούχου της Δράμας της Αγίας Βαρβάρας στις 4 Δεκεμβρίου, όπως συνέβη στην πόλη της Πάτρας με τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •