Με σημαίες και καραβάκια στα μπαλκόνια ο φετινός εορτασμός της Αγίας Βαρβάρας στη Δράμα

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καστώρης

Χωρίς το καθιερωμένο έθιμο με τη ρίψη αυτοσχέδιων καραβιών στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας και με σημαιοστολισμό των σπιτιών καλεί ο Δήμαρχος Δράμας, να εορτάσουν οι Δραμινοί τη μνήμη της πολιούχου της πόλης, της Αγίας Βαρβάρας. Παράλληλα καλεί τους Δραμινούς μαζί με τη σημαία να τοποθετήσουν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους και το καραβάκι που θα άφηναν στα νερά των πηγών.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δήμου Δράμας και με τίτλο «Διαφορετικά θα γιορτάσουμε φέτος την πολιούχο μας Αγίας Βαρβάρας»:
«Ο Δήμος Δράμας κάθε χρόνο πραγματοποιεί διήμερες εκδηλώσεις την 3η και 4η Δεκεμβρίου προς τιμήν της Πολιούχου μας και προστάτιδος του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας.
Στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας όπως έχει τεθεί από τους αρμόδιους φορείς, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Αγίας Βαρβάρας.
Φέτος, οι συνθήκες επιβάλλουν έναν διαφορετικό εορτασμό.
Τα καραβάκια μας δεν θα φωτίσουν τις πηγές και δεν θα μεταφέρουν το κεράκι μας.
Μπορούμε όμως να τιμήσουμε την Αγία Βαρβάρα τοποθετώντας τη Σημαία μας στο μπαλκόνι του σπιτιού μας.
Μπορούμε να τοποθετήσουμε τα καραβάκια μας στο μπαλκόνι του σπιτιού μας.
Φέτος, ας ευχηθούμε όλοι μαζί να καταφέρουμε να μείνουμε υγιείς, δυνατοί και ενωμένοι και αυτό το πνεύμα ομόνοιας ας συντροφεύσει την περίοδο όχι μόνο των εορτών αλλά την πορεία μας στην καθημερινότητά μας.
Ας μείνουμε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ υγιείς και ασφαλείς για να τιμήσουμε του χρόνου με λαμπρότητα και κατάνυξη την Αγία Βαρβάρα».

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες με ανάρτηση του ο πρώην Δήμαρχος Δράμας και πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαργαρίτης Τζίμας καλούσε τη Δημοτική αρχή να προχωρήσει σε σχετική απόφαση.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •