Σύσσωμο το Δ.Σ. Σερρών υπέρ της δωρεάς στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών

Ομόφωνα πέρασε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών η δωρεά του δήμου προς το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών προκειμένου να στηριχθεί το νοσηλευτικό ίδρυμα. Κατά τα διάρκεια της συνεδρίασης που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη, ο δήμαρχος Σερρών στην εισήγησή του, αναφέρθηκε στην δωρεά και στην επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον διοικητή του νοσοκομείο.
“Η δημοτική αρχή αποφάσισε φέτος, αντί άλλων δράσεων, τα χρήματα για την «Πολιτεία των Ευχών» να διατεθούν για τη δημιουργία δύο πλήρων κλινών ΜΕΘ COVID(κρεβάτι, αναπνευστήρας, monitor) στο Νοσοκομείο Σερρών και την επιπλέον αγορά τριών μόνιτορ εντατικής θεραπείας, ενός κρεβατιού για ΜΕΘ καθώς και 1.000 προστατευτικών στολών για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως ακριβώς ζητήθηκε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών Νικόλαο Φαρμάκη” ανέφερε ο κύριος Χρυσάφης.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση τάχθηκε υπέρ της δωρεάς του δήμου τους αρχηγούς των παρατάξεων να σημειώνουν τα παρακάτω:
 
“Όλοι είμαστε από την ίδια πλευρά υποστήριξης των Σερραίων. Θα πούμε ένα μεγάλο ναι στην δωρεά και περιμένουμε περαιτέρω πρωτοβουλίες από τον δήμαρχο. Θεωρούμε ότι αυτή την περίοδο ίσως δεν χρειάζονται οι χρεώσεις αλλά θα την κάνουμε την απολογιστική διαδικασία όχι τώρα αλλά αργότερα γιατί έχουμε να πούμε πολλά ως παράταξη” τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης ΣΕΡΡΑΣ, Στέφανος Φωτιάδης.
“Έχετε τη θετική ψήφο της παράταξής μας” ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, Θεόδωρος Αραμπατζής και συνέχισε: “Να αφήσουμε στην άκρη το αν καθυστερήσαμε κτλ κτλ και ας προχωρήσουμε γιατί ο χρόνος είναι πολύτιμος. Συνάνθρωποί μας καθημερινά “φεύγουν” τους χάνουμε ας δώσουμε αυτό το λίγο που μπορούμε να δώσουμε προς το νοσοκομείο. Αν προκύψει κάτι και στο μέλλον εδώ είμαστε να ξανά στηρίξουμε”.
 
“Καλύπτουμε μια ανάγκη, την οποία προσδιορίζει το νοσοκομείο ως επείγουσα επομένως σ’ αυτόν τον τομέα είμαστε εντάξει. Θεωρώ σωστό κυρίως για την κοινωνία των Σερρών αυτή η δωρεά να συνοδευτεί και με ένα ψήφισμα, το οποίο θα πρέπει να το συντάξουμε ως δημοτικό συμβούλιο που θα εξηγούμε τους λόγους που  ως δήμος προβήκαμε σ αυτή την δωρεά” είπε από την πλευρά της, η επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Σερραίων, Αριάδνη Παπαφωτίου.
“Ψηφίζουμε υπέρ της δωρεάς και όποια δωρεά θα έρθει στο μέλλον για το νοσοκομείο Σερρών. Σίγουρα, θα βάλουμε πλάτη για να ενισχύσουμε το νοσοκομείο και όλο τον υγειονομικό τομέα του Νομού και των δήμων αλλά από εκεί και πέρα πιστεύουμε και επιμένουμε ότι πρέπει να απαιτήσουμε ως δημοτικό συμβούλιο και μαζί με τους άλλους έξι δήμους και σωσματεία ότι πρέπει ο Νομός Σερρών να θωρακιστεί” είπε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Παύλος Φαρμάκης.
Σωστή χαρακτήρισε την πρωτοβουλία διάθεσης χρημάτων από τον Δήμο ως δωρεά υλικοτεχνικής υποδομής στο Νοσοκομείο Σερρών, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Θένια Χαραλαμπίδου και τόνισε τα παρακάτω: “Θα ήταν τουλάχιστον άκομψο να πεθαίνουν καθημερινά συμπολίτες μας κι εμείς ως Δήμος να ξοδεύουμε υπερβολικά ποσά για να στολίσουμε την πόλη και να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Να μην ξεχνάμε ότι ακόμη και τώρα πολλοί συνάνθρωποί μας υποφέρουν και πολλοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μπορούμε κάλλιστα να χρησιμοποιήσουμε τον περσινό στολισμό χωρίς επιπλέον δαπάνες γι’ αυτό τον λόγο”
Κοινοποίηση