Πρόβλημα με τη διανομή αλληλογραφίας στα χωριά μετά και το κλείσιμο των ΚΑΠΗ- Τι απαντά ο Δήμαρχος Εμ. Παππά (Βίντεο)

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου

Σοβαρό είναι το πρόβλημα με τη διανομή της αλληλογραφίας στα χωριά του Δήμου Εμμανουήλ Παππά και ίσως όχι μόνο- πρόβλημα που επιδεινώθηκε μετά το κλείσιμο των ΚΑΠΗ από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας. Η αλληλογραφία των πολιτών αφήνεται σε κοινή θέα και σαφώς δεν θέλουν να βλέπει ο καθένας τα προσωπικά τους στοιχεία.

Ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας, με δηλώσεις του στο Infonews24 παραδέχθηκε πως είναι ένα αντικειμενικό πρόβλημα που εντοπίζεται στα 2/3 των τοπικών κοινοτήτων στα διοικητικά όρια του δήμου, καθώς στα 5 από τα 16 δημοτικά διαμερίσματα υπάρχει πρακτορείο των ΕΛ.ΤΑ. που λειτουργεί και πως υπάρχει πράκτορας των ΕΛΤΑ που κινείται σε αυτά τα πέντε χωριά Το πρόβλημα εντοπίζεται στις υπόλοιπες 11 τοπικές κοινότητες, οι οποίες σε ένα βαθμό εξυπηρετούνταν μέσα από τη λειτουργία των ΚΑΠΗ και όπου υπήρχε ένας χώρος όπου ο ταχυδρόμος που είχε οριστεί από τα ΕΛΤΑ άφηνε την αλληλογραφία των δημοτών.

«Δυστυχώς εδώ και 8 μήνες περίπου, με την πρώτη ανακοίνωση ότι κλείνουν τα ΚΑΠΗ από πλευράς πολιτείας για να αντιμετωπίσουμε την τεράστια υγειονομική κρίση, δημιουργήθηκε πρόβλημα, γιατί δεν υπήρχε χώρος με σχετική ασφάλεια για να αφήνει ο ταχυδρόμος την αλληλογραφία. Από το 2014 που άνοιξε η αγορά και στους ιδιώτες, στις ταχυμεταφορικές εταιρείες που μπορούν να διανείμουν σε όλη την επικράτεια την αλληλογραφία, τότε δημιουργήθηκε το εξής πρόβλημα. Στο παρελθόν πολλοί δήμοι είχαν λύσει το πρόβλημα με την εγκατάσταση μιας κατασκευής με θυρίδες που είχε το κλειδί τα πρώτα χρόνια ήταν κάθε γράμμα της αλφαβήτου υπήρχε και ένα κλειδί και πήγαιναν εκεί πχ οι άνθρωποι που είχαν το Κ ή το Λ ή το Μ. Υπήρξαν και άλλες κατασκευές πιο προωθημένες που υπήρχε απόλυτη ταυτότητα του κλειδιού με το όνομα του κάθε δημότη. Δυστυχώς, όμως, από το 2014 και μετά που ‘άνοιξε’ η αγορά και ‘έφυγε’ η διαχείριση της αλληλογραφίας από τα ΕΛΤΑ και μπήκαν πολλές άλλες ιδιωτικές εταιρείες, δεν εξυπηρετούν αυτές οι θυρίδες, γιατί είναι μικρές και η σκέψη σε πρώτη φάση ήταν να μπαίνουν μόνο τα γράμματα, για την ταχυμεταφορά όμως απαιτείται μεγάλος όγκος για τις θυρίδες,» εξήγησε ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά. Σύμφωνα με τον κ. Νότα, μπορεί να γίνει μια επένδυση, για ένα χωριό των 800 κατοίκων, της τάξης των 8 με 10 χιλιάδων ευρώ και πάλι να μην μπορεί να δοθεί λύση στο αντικειμενικό πρόβλημα.

Ποιο είναι, όμως, το αντικειμενικό αυτό πρόβλημα;

«Για να μπορέσει να δηλώσει κάποιος τη διεύθυνσή του προς τα ΕΛΤΑ θα πρέπει να δώσει και τον αριθμό της θυρίδας του. Ωραία μέχρι εδώ. Αν δεχθεί όμως ένα γράμμα από μια άλλη ιδιωτική εταιρεία θα πρέπει να πάει αυτός ο άνθρωπος σε όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται και σήμερα μπορεί να είναι 10 τουλάχιστον και αύριο 15 και να δηλώνει για διεύθυνση αντί της διεύθυνσής του, τη θυρίδα τη συγκεκριμένη, στη μεταλλική αυτή κατασκευή. Άρα όπως καταλαβαίνετε ναι μεν μπορεί να έλυνε ένα πρόβλημα μια τέτοια κατασκευή, σίγουρα όμως δεν είναι η οριστική απάντηση στο πρόβλημα που έχουν τα χωριά μας» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας.

Κοινοποίηση