Νέο κέντρο R&D της Volkswagen για την ηλεκτροκίνηση στην Κίνα

Του Γιώργου Δαμιανίδη

NEW VOLKSWAGEN TOUAREG_INNOVISION COCKPITΤο Volkswagen Group εγκαινίασε ένα νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D)ειδικά για την ηλεκτροκινητικότητα, στο Hefei, της επαρχίας Anhui, στην Κίνα. Ταυτόχρονα, η κοινοπραξία JAC Volkswagen μετονομάστηκε σε Volkswagen Anhui, με τη Volkswagen να επενδύει ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ανεβάζοντας το ποσοστό της στο νέο σχήμα στο 75% και αποκτώντας τον έλεγχο διαχείρισης. Τα μελλοντικά προϊόντα της νέας εταιρείας θα βασίζονται στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (ΜEB) του Group, με σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη με νέα προϊόντα που θα αξιοποιούν παγκόσμιες συνέργειες του Group. Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα αναμένεται να βγει από τη γραμμή παραγωγής της Volkswagen Anhui το 2023.

«Η Volkswagen Anhui είναι μια υπόσχεση για ισχυρότερη ηλεκτροκινητικότητα στην Κίνα. Στα επόμενα τρία χρόνια, μπορούμε να αναμένουμε υπερσύγχρονη παραγωγή βασισμένη στην MEB, μία νέα, πλήρη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων και τεχνολογικές λύσεις από το κέντρο Ε&Α στην Anhui. Η φετινή επένδυση περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ επιταχύνει την πρόοδο της VolkswagenAnhui, η οποία θα ενισχύσει το ρόλο της Κίνας στην ηλεκτροκινητικότητα και την ψηφιοποίηση του VolkswagenGroup», δήλωσε ο Δρ. Herbert Diess, CEO του Volkswagen Group.

Στο Hefei, η έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, η διασφάλιση ποιότητας, η δημιουργία και δοκιμές πρωτότυπων έως τη γραμμή παραγωγής, θα ενωθούν σε μία εγκατάσταση που θα καλύπτει ολόκληρη τη βιομηχανική αλυσίδα, με πρόσληψη 500 μηχανικών και σχεδιαστών σε βάθος πενταετίας. Το 2021 θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του μετασχηματισμού της VolkswagenAnhui, με την επέκταση των υποδομών και του εξοπλισμού για τις γραμμές παραγωγής, συν την κατασκευή εργαστηρίου μπαταριών, καθώς και μονάδας δοκιμών οχημάτων και εξαρτημάτων. Το εργοστάσιο πλήρους κλίμακας για ηλεκτρικά οχήματα, με μέγιστη παραγωγική ικανότητα 350.000 μονάδες ετησίως, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022, με το πρώτο μοντέλο να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής το 2023.

Από τη δημιουργία της JAC Volkswagen το 2017, η Volkswagen έχει αναπτύξει έντονα το τοπικό οικοσύστημα των κατασκευαστών και προμηθευτών της Anhui, που ειδικεύονται στην ηλεκτροκίνηση. Για παράδειγμα, η Volkswagen απέκτησε πρόσφατα ένα στρατηγικό μερίδιο στη Gotion, τον προμηθευτή μπαταριών με έδρα στο Hefei. Ένα ευρύτερο πάρκο προμηθευτών κοντά στο εργοστάσιο είναι σε φάση ανάπτυξης ενώ η Volkswagen στοχεύει να δημιουργήσει και έναν ψηφιακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή για να υποστηρίξει την ανάπτυξη τεχνολογίας συνδεσιμότητας και ψηφιακών υπηρεσιών, σε όλο το χαρτοφυλάκιο του Group.

Κοινοποίηση