ΚΚΕ Σερρών για Κ. Καραμανλή: «Ως Άγιος Βασίλης, εξήγγειλε δώρα αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ»

Άγιο Βασίλη χαρακτηρίζει το ΚΚΕ Σερρών, τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών σε σχόλιό που απέστειλε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης με αφορμή τις εξαγγελίες του για το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Σέρρες. «Σε ένα νόμο που μετράει έως τώρα τουλάχιστον 130 νεκρούς, ο κ. Υπουργός θα έπρεπε να δείξει σεβασμό και να πράξει τα αυτονόητα. Όχι να λέει πως κακώς διεκδικούσαν και ακουγόταν φωνές από λάθος άτομα. Είναι αυτονόητο πως τον εργαζόμενο τον θέλουν φιμωμένο. Να μην αντιδρά, να μη ζητά, απλά να δουλεύει μέχρι θανάτου.» σημειώνεται στο σχόλιο.

Αναλυτικά το σχόλιο του ΚΚΕ Σερρών

Η χθεσινή επίσκεψη του υπουργού υποδομών και μεταφορών κ. Καραμανλή στις Σέρρες ήταν μια ακόμη φιέστα των στελεχών της κυβέρνησης που το τελευταίο διάστημα κάνουν “τουρ” στις πληγείσες από τον covid περιοχές της Β. Ελλάδος για να αποκρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους.

Ως Άγιος Βασίλης, εξήγγειλε δώρα αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου και τη δημιουργία ψυχιατρικής κλινικής.

Μέχρι και διαφήμιση έκανε για την παρέμβασή του ώστε να γίνουν δωρεές εξοπλισμού στις ΜΕΘ.

Μπαίνει το εξής ερώτημα : οι υποδομές δεν θα έπρεπε να είναι δεδομένες σε ένα σύγχρονο νοσοκομείο; γιατί 10 μήνες τώρα από την αρχή της πανδημίας δεν πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να καλυφθούν έστω τα πιο άμεσα προβλήματα;

Σε ένα νόμο που μετράει έως τώρα τουλάχιστον 130 νεκρούς, ο κ. Υπουργός θα έπρεπε να δείξει σεβασμό και να πράξει τα αυτονόητα. Όχι να λέει πως κακώς διεκδικούσαν και ακουγόταν φωνές από λάθος άτομα. Είναι αυτονόητο πως τον εργαζόμενο τον θέλουν φιμωμένο. Να μην αντιδρά, να μη ζητά, απλά να δουλεύει μέχρι θανάτου.

Ακόμη και στη συνάντηση με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο, αντί να συζητηθεί το πώς θα βοηθηθούν οι βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενοι, που πλήττονται, με άμεσα μέτρα ενίσχυσης, η συζήτηση είχε να κάνει με το ζεστό χρήμα του έρχεται για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη χρήση νέων τεχνολογιών κλπ.

Επειδή το έργο το έχουμε ξαναδεί, καλούμε όλο το σερραϊκό λαό να βγάλει συμπεράσματα από όλους τους χειρισμούς που γίνανε. Να σκεφτεί ποιος ευθύνεται για το υποβαθμισμένο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Ποιος ευθύνεται για την ανεπαρκή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ).

Χρήματα και κονδύλια υπάρχουν. Η πολιτεία μπορεί άμεσα να δώσει λύση και να προστατεύσει την υγεία και τη ζωή όλων των ανθρώπων.

Με ταχείς διαδικασίες μπορούν να καλυφθούν όλα τα κενά σε προσωπικό του νοσοκομείου. Τόσο απλό.

Κοινοποίηση