Crewe: H Bentley συγκέντρωσε όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις της σε έναν ενιαίο χώρο

Του Γιώργου Δαμιανίδη

Η Bentley Motors ενοποίησε τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στο Crewe, στη Μεγάλη Βρετανία,σε έναν ενιαίο χώρο έκτασης εκατοντάδων στρεμμάτων. Το σημαντικό γεγονός εορτάστηκε με μία παρέλαση νέων και ιστορικών μοντέλων της μάρκας, στην ιστορική Pyms Lane. Πρόκειται για τον δρόμο που για χρόνια – από το 1938 που η μάρκα μεταφέρθηκε στο Crewe–διέσχιζε το σύμπλεγμα των κτιρίων της Bentley και που πλέον έκλεισε στην κυκλοφορία, όπως και η γειτονική Sunnybank Road, αποτελώντας και οι δύο κομμάτι των ενοποιημένων εγκαταστάσεων. Σίγουρα μία συμβολική κίνηση με μεγάλη σημασία, καθώς η Pyms Laneθεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Bentley, κάτι που αναγνώρισαν οι τοπικές δημοτικές αρχές του Cheshire East Council, δίνοντας τη σχετική έγκριση.

Οι νέες εγκαταστάσεις φιλοξενούν περίπου 4.000 εργαζόμενους της Bentley, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί, καθώς σύντομα ολοκληρώνονται δύο νέα κτίρια, για R&D και μηχανολογικές δοκιμές.

Οι νέες ενοποιημένες εγκαταστάσεις αποτελούν μέρος της στρατηγικής “BEYOND 100” της Bentley, για να καταστεί ο ηγέτης στην αειφόρο πολυτελή κινητικότητα. Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει την εξέλιξη της γκάμας ώστε η Bentleyαπό το 2026 να προσφέρει αποκλειστικά υβριδικά ή ηλεκτρικά οχήματα και από το 2030 μόνο αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Οι νέες ενοποιημένες κτιριακές εγκαταστάσεις της Bentley δεν είναι απλά ένα βήμα προς το μέλλον της μάρκας. Εδώ και καιρό η Bentley Motors, έχοντας επίγνωση της ευθύνης της εταιρείας για τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της λειτουργίας της, έχει μετατρέψει την 80χρονη έδρα της στο Crewe, στο πρώτο εργοστάσιο πολυτελών αυτοκινήτων με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κοινοποίηση