Δεν δικαιούνται επίδομα θέρμανσης οι κάτοικοι Ορεινής, Βροντούς & Ξηροτόπου λόγω… ταχυδρομικού κώδικα (Βίντεο)


Με το «στόμα ανοιχτό» έμειναν οι κάτοικοι των ορεινών κοινοτήτων του Δήμου Σερρών Βροντούς, Ορεινής και Ξηροτόπου, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν δικαιούνται επίδομα θέρμανσης, αλλά κυρίως για το λόγο, για τον οποίο το σύστημα τους «πέταξε» εκτός.

Οι συγκεκριμένες περιοχές, χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο καυσόξυλα για τη θέρμανση και φέτος το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την παροχή επιδόματος για άλλες μορφές θέρμανσης, όπως καυσόξυλα, πέλετ κ.λπ.

Η προϋπόθεση ήταν πως το επίδομα θα λάβουν κάτοικοι κοινοτήτων, που έχουν κάτω από 2.500 χιλιάδες κατοίκους.

Και οι τρεις αυτές κοινότητες, πληρούν τη συγκεκριμένη προϋπόθεση. Ωστόσο, το επίδομα δεν τους δόθηκε.
Αμέσως, ο δημοτικός σύμβουλος Σερρών και πρώην Πρόεδρος της Ορεινής Σάκης Γάτσιος, άρχισε να ερευνά το θέμα και έμεινε έκπληκτος από τις διαπιστώσεις και την αιτία.

Το Υπουργείο Οικονομικών για να καταστήσει κάποιον δικαιούχο του επιδόματος, παίρνει στοιχεία από τη ΔΕΗ, η οποία στους λογαριασμούς που στέλνει στα συγκεκριμένα χωριά, αναγράφει το 62100 ως ταχυδρομικό κώδικα, που είναι της πόλης των Σερρών, ενώ τα χωριά αυτά έχουν 62500.

«Βλέποντας, λοιπόν, το Υπουργείο Οικονομικών το 62100, λέει ότι είναι πόλη, ότι είναι περισσότεροι από 2.500 οι κάτοικοι, οπότε το σύστημα τους ‘πετάει’ αμέσως εκτός και δεν δικαιούνται το επίδομα. Είναι πολύ σοβαρό θέμα που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα και νομίζω ότι πρέπει άμεσα- και συνεννοήθηκα και με τον Δήμαρχο- να ξεκινήσουμε διαδικασία για την αποκατάσταση του λάθους,» δήλωσε στο Infonews24, ο κ. Σάκης Γάτσιος.

Ο δημοτικός σύμβουλος Σερρών επισκέφθηκε και τη ΔΕΗ, όπου τον ενημέρωσαν ότι οι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν από τα κεντρικά.
«Ή θα πρέπει να αλλάξει ο ταχυδρομικός κώδικας ή θα πρέπει το Υπουργείο Οικονομικών να αντιμετωπίσει με γεωγραφικό προσδιορισμό κι όχι με βάση τον ταχυδρομικό κώδικα τις συγκεκριμένες περιοχές. Δυστυχώς, διαπιστώνεται άλλη μία αρνητική εξέλιξη για τις πολύπαθες αυτές περιοχές» επεσήμανε ο κ. Σάκης Γάτσιος.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •