Γ. Κουτσάκης: «Στόχος η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου»

Υπεγράφη η παραχώρηση σύμβασης του γεωθερμικού πεδίου όπως ανακοίνωσε στην εκπομπή Κάθε Μέρα Καλημέρα και στο Ράδιο Σιντική 92,1 FM, ο δήμαρχος Ηράκλειας, Γιώργος Κουτσάκης. Μέχρι στιγμής υπάρχουν τέσσερις γεωτρήσεις τοπικού ενδιαφέροντος Λιθότοπου – Ηράκλειας.

«Πιθανόν να χρειαστούν κι άλλες» ανέφερε ο δήμαρχος Ηράκλειας τονίζοντας ότι από εδώ και πέρα μένει να εκτιμηθεί περισσότερο το ζήτημα έτσι ώστε να βρεθούν επενδυτές προς την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου.

«Υπογράψαμε την παραχώρηση σύμβασης του γεωθερμικού πεδίου και από εδώ και πέρα μένει να εκτιμήσουμε περισσότερα τα πράγματα, σε ότι αφορά το θέμα της εκμετάλλευσης του πεδίου και κυρίως να βρούμε και επενδυτές για να αξιοποιήσουμε το γεωθερμικό πεδίο. Δεν είναι μόνο να το έχουμε, πρέπει να το αξιοποιήσουμε κιόλας και να δούμε κι αν η ενεργειακή απόδοσή του μπορεί να στηρίξει αρκετές δραστηριότητες. Αυτά όλα θα πρέπει να εκτιμηθούν» τονίζει ο κύριος Κουτσάκης.

Η σύμβαση αποσκοπεί στην εκμετάλλευση περίπου 11 μεγαβάτ θερμικών (MWθ) σε βάθος πενταετίας, για τη θέρμανση δημοτικών κτιρίων, αγροτικών εκμεταλλεύσεων (υπεδάφια θέρμανση, θερμοκήπια, ξηραντήρια κ.α.), καθώς και τουριστικών μονάδων.

Ο δήμαρχος Ηράκλειας σημείωσε ότι «τώρα χρειάζεται μια οικονομικοτεχνική μελέτη που θα δώσει μια προοπτική. Θα πρέπει να δούμε εμείς σε ποιους τομείς μπορούμε να αξιοποιήσουμε το γεωθερμικό πεδίο» κατέληξε ο κύριος Κουτσάκης.

Κοινοποίηση