Τεράστιες ζημίες στο ΚΕΘΙΣ- Επιστρατεύθηκε και φουσκωτή βάρκα- Εγκλωβισμένα ζώα


Ανυπολόγιστες είναι οι ζημίες που υπέστη το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕΘΙΣ), από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις, ενώ άμεσος ήταν ο κίνδυνος για τα ζώα.

Το απόγευμα, κάτοικοι του Νέου Σκοπού, έστησαν επιχείρηση για τη διάσωση των κατσικιών, τα οποία εγκλωβίστηκαν και δεν μπορούσαν να ξεφύγουν.

Και δυστυχώς δεν είναι τα μόνα.

Σύμφωνα με την κ. Μαρία Λίγκα, άνδρες της Β’ ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σερρών, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το σταβλίτη και το μικρό πόνι, ωστόσο τα υπόλοιπα ζώα ειναι σε κίνδυνο!

Πέντε άλογα ειναι εγκλωβισμένα μέσα στον πλημμυρισμένο κλειστό στίβο του ΚΕΘΙΣ, ενώ η κατάσταση, όπως την περιγράφει η κ. Λίγκα, προκαλεί θλίψη και ανησυχία:

«Απ’ ό,τι είδαμε από τις κάμερες, τα ζώα είναι ζαρωμένα και όλα κοντά- κοντά. Η στάθμη του νερού, όμως, ανέβηκε πολύ. Όσο βλέπαμε ακόμη, είχε φτάσει μέχρι τις κοιλιές τους. Άλλα 3 άλογα στον επίσης πλημμυρισμένο στάβλο μέσα στα boxes τους. Οι σακούλες με τα ροκανίδια κόβουν βόλτες μέσα στο στάβλο. Για τα γαϊδουράκια, ούτε ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι. Τα σκυλιά, είπαν οι άντρες της ΕΜΑΚ ειναι πάνω ψηλά στα σανά. Κότες, πάπιες, χήνες ιδέα δεν έχουμε. Ο προπονητής μας που έτρεξε και ήρθε από την Ξάνθη, που είχε πάει να δει τους δικούς του, πήρε όλα τα απαραίτητα φάρμακα που πρέπει να έχουμε σύμφωνα με τον κτηνίατρο μαζί μας, όταν καταφέρουμε να πλησιάσουμε τα ζώα. Αντιφλεγμονώδη, αντιβιώσεις, ηρεμιστικά. Θα χρησιμοποιήσουμε ό,τι χρειαστεί, ανάλογα με την κατάσταση που θα δούμε το πρωί. Αύριο με το πρώτο χάραμα παρακαλούμε όποιος έχει μεγάλο τρακτέρ ή μεγάλο τζιπ, ας έρθει αν μπορεί και ειναι ανοιχτά προς τα μέρη μας μπας κ μπούμε μέσα. Επίσης θέλουμε παλιές μεγάλες μπουρνουζοπετσέτες για να στεγνώσουμε τα άλογα».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •