Σχέδιο «βλέποντας και κάνοντας» καταλογίζει ο Χρ. Παπαστεργίου στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Κριτική άσκησε στην διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τις Σέρρες, ο επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για την Μακεδονίας», Χρήστος Παπαστεγίου με αφορμή την επίσκεψή του, στις περιοχές των Σερρών που επλήγησαν από την θεομηνία της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου. «Η Περιφέρεια είναι της άποψης βλέποντας και κάνοντας» τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Σιντικής 92,1 FM και στην εκπομπή Κάθε Μέρα Καλημέρα.

«Έχουμε εδώ και πάνω από ένα χρόνο να παρουσιάσει η Περιφέρεια ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αντιπλυμμυρικών έργων όπως και ένα χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των βλαβών, τεχνικών δυσκολιών, σημάνσεων και οδοφωτισμού οδικού δικτύου και δεν μας έχουν παρουσιάσει ακόμη τίποτα. Αυτά και άλλα πολλά οδηγούν σε καταστάσεις που βλέπουμε. Θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός όλων των φορέων» τόνισε ο κύριος Παπαστεργίου.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης, καταγγέλλει ότι τα σχέδια Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας βρίσκονται στον αέρα λέγοντας ότι «γι’ αυτό βλέπουμε κάθε χρόνο τα ίδια φαινόμενα και να έχουμε τις ίδιες καταστροφές. Δεν έχει γίνει καμία πρόοδος» σημειώνει ο Χρήστος Παπαστεργίου.

Ο ίδιος κάνει γνωστό ότι οι δήμοι της Π.Κ.Μ. δεν έχουν καταθέσει στην Περιφέρεια τους χώρους συγκέντρωσης και καταφυγής σε περίπτωση σεισμών. «Όλοι οι δήμοι της Π.Κ.Μ. δεν έχουν καταθέσει για να συμπεριληφθούν στα σχέδια πολιτικής δράσεις χώροι συγκέντρωσης και καταφυγής σε περίπτωση σεισμών. Η Περιφέρεια με βάση το δικό της σχέδιο πολιτικής προστασίας πρέπει να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της αυτούς τους χώρους, δεν έχει αναρτήσει τίποτα. Ούτε έχει ζητήσει από τους δήμους να κάνει κάτι» κατέληξε στην δήλωσή του.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •