Διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία στη γέφυρα «Τσέλιου» της πόλης των Σερρών

Διακόπτεται σήμερα προληπτικά η κυκλοφορία στη γέφυρα «Τσέλιου» στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων στις Σέρρες λόγω προβλημάτων που καταγράφονται στον φέροντα οργανισμό μετά τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών θα προχωρήσει στις αναγκαίες παρεμβάσεις, ώστε να δοθεί και πάλι σύντομα σε κυκλοφορία για οχήματα βάρους μέχρι 2 τόνους.

«Η γέφυρα “Τσέλιου” δέχθηκε μεγάλη πίεση στις πλημμύρες της 21ης Ιουνίου 2020 και έκτοτε δρομολογήσαμε μία σειρά από ενέργειες για τη στατική επάρκειά της. Η γέφυρα δόθηκε στην κυκλοφορία μετά από την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων στις 4 Αυγούστου 2020 για οχήματα βάρους μέχρι 2 τόνους. Ωστόσο, δυστυχώς μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα της 4ης Ιανουαρίου 2021 αλλά και τον όγκο νερού, που δέχθηκε η γέφυρα διαπιστώθηκαν νέα προβλήματα στα θεμέλια της. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να κλείσει προσωρινά η γέφυρα “Τσέλιου” μέχρι να γίνει η αποκατάστασή της.Ταυτόχρονα, δρομολογούμε αμέσως τις διαδικασίες για την κατασκευή νέας γέφυρας στο ίδιο σημείο, προκειμένου να διασφαλίσουμε πλήρως την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και πολιτών στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Κοινοποίηση