Εξελίξεις «φωτιά» για ΟΠΕΚΕΠΕ & ΥΠΑΑΤ- Αγρότες στον Εισαγγελέα ζητώντας έλεγχο όλου του ΟΣΔΕ


Συνεχίζεται το «θρίλερ» το θέμα των προστίμων που επέβαλλε ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε 2.000 και πλέον αγρότες, θέμα που αποκάλυψε στις 8 Δεκεμβρίου το Infonews24.
Όπως είχαν καταγγείλει τότε στο Infonews24, αγρότες είδαν ξαφνικά στα ηλεκτρονικά τους μηνύματα (emails), ειδοποίηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μέσω της «καρτέλας του αγρότη», πως καλούνται να πληρώσουν διόλου ευκαταφρόνητα πρόστιμα στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Την επόμενη μέρα των καταγγελιών, πολλοί Σερραίοι αγρότες μπήκαν στην προσωπική τους «καρτέλα του αγρότη» για να ελέγξουν τα μηνύματά τους και η ενημέρωση που τους έγινε τους άφησε εμβρόντητους, καθώς ανέφεραν πως αγρότης είδε μήνυμα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για επιβολή προστίμου ύψους 70.000€ με την αιτιολογία των πλαστών ενοικιαστηρίων, ενώ υπήρξαν κι άλλα πρόστιμα, με την ίδια αιτιολογία, ύψους 40.000€ και 20.000€.

Στις 9 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Πέλλας Γιώργος Παπαδόπουλος δήλωνε χαρακτηριστικά στο Infonews24 πως αν αυτή τη στιγμή κάνουν έλεγχο σε όλα τα ΑΦΜ της Ελλάδας, το 90% των αγροτών θα μείνει απλήρωτο και θα έχει αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Ξεκίνησε ένας κύκλος διαβουλεύσεων με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, που ωστόσο κατέληξε σε αδιέξοδο, με τους αγρότες να είναι εν εξάλλω καταστάσει και να προαναγγέλλουν ότι θα προβούν σε δραστικές κινήσεις, οι οποίες κυριολεκτικά μπορούν να «τινάξουν στον αέρα» το ΟΣΔΕ, σε όλη τη χώρα.

Μιλώντας σήμερα στο Infonews24, ο Σερραίος αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος, ανακοίνωσε πως εάν μέχρι το τέλος του μήνα δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο θέμα των προστίμων, με 2.000 και πλέον αγρότες να μην έχουν πληρωθεί, τότε θα απευθυνθούν στον Εισαγγελέα και θα ζητήσουν τον ίδιο διοικητικό έλεγχο όλου του ΟΣΔΕ του 2020, για όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους και σίγουρα οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες.

«Κάποιοι καρεκλοκένταυροι, που έχουν μάθει λειτουργούν μόνο γραφειοκρατικά, αποφάσισαν να καταδικάσουν τον αγροτικό κόσμο και να διαπράξουν ένα ‘έγκλημα’. Η θεωρία της εγκληματολογίας αναφέρει πως ο ένοχος ενός εγκλήματος πληροί τρεις προϋποθέσεις: είχε κίνητρο, είχε τα μέσα και είχε και την ευκαιρία και διαπιστώσαμε πως οι συγκεκριμένοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Το θέμα είναι, όμως, πως στην προκειμένη περίπτωση δεν καταδικάζεται ο ένοχος, αλλά τα θύματα, που είναι οι χιλιάδες απλήρωτοι αγρότες,» δήλωσε στο Infonews24 ο κ. Στέργιος Λίτος.

Κοινοποίηση