Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί ηλικιωμένων άνω των 85 ετών στο Κ.Υ. Σιδηροκάστρου

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εμβολιασμοί σε ηλικιωμένους άνω των 85 ετών και στο Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου, το δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στην Π.Ε. Σερρών. Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών και στην Δέσποινα Γιαννακίδου, ο διευθυντής του Κ.Υ. Σιδηροκάστρου δήλωσε αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά κατά την διαδικασία του εμβολιασμού.

«Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά, το εμβολιαστικό μας κέντρο δουλεύει με μια εμβολιαστική γραμμή, από το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Σίγουρα στην πορεία θα ενταχθούν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία για να λειτουργήσουν χρειάζονται και προσωπικό. Πιστεύω ότι όλα θα γίνουν, από τις 5 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν και άλλες εμβολιαστικές γραμμές και σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα», είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο διευθυντής του Κ.Υ. Σιδηροκάστρου, Χρήστος Χαϊδευτός.

Ο κ. Χαϊδευτός τόνισε πως δεν ανέλαβε μόνο το Νοσοκομείο αυτό το βάρος (των εμβολιασμών) αλλά και τα Κέντρα Υγείας, συμπληρώνοντας «είναι ένα εγχείρημα που πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, είναι μια δουλειά που έκανε η 4η Υγειονομική Περιφέρεια με πολλή σοβαρότητα και πολλή εργατικότητα, γιατί όλο αυτό το πλάνο και ο προγραμματισμός για να στηθεί τρέχουμε από τον Αύγουστο. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εμβολιαστικής γραμμής, ανά 15 λεπτά θα εμβολιάζεται ένα άτομο, δηλαδή, τέσσερα άτομα την ώρα -32 άτομα εμβολιάζει η εμβολιαστική γραμμή στο 8ωρο και συνολικά 64 άτομα σε όλη της τη βάρδια. Οι εμβολιασμοί θα γίνονται και τα Σάββατα.
Σύμφωνα με τον κ. Χαϊδευτό, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και ήδη είναι κλεισμένα τα ραντεβού για τις επόμενες 10-15 ημέρες.

Πηγή: ΕΡΤ Σερρών

Κοινοποίηση