Λ. Αβραμάκης: «Αναγκαία η ενίσχυση με προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών»


Την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών με το αναγκαίο αστυνομικό προσωπικό ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή, κατόπιν πρωτοβουλίας του Βουλευτή Σερρών, Λευτέρη Αβραμάκη, με συνυποβάλλοντα τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Σπίρτζη, 12 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Συγκεκριμένα, οι Βουλευτές επικαλούμενοι επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών, τονίζουν ότι ενώ οι ανάγκες αστυνόμευσης έχουν αυξηθεί στο Νομό Σερρών, την μεγαλύτερη σε έκταση γεωγραφική περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών είναι αποδυναμωμένη λόγω της μη κάλυψης του συνόλου των οργανικών θέσεων που προβλέπεται αλλά και των αποσπάσεων προσωπικού από την αστυνομική δύναμη των Σερρών προς τον Έβρο, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και άλλες περιοχές της χώρας.

Τονίζουν ότι τους τελευταίους πολλούς μήνες τα καθήκοντα της αστυνομίας έχουν πολλαπλασιαστεί λόγω και των ελέγχων τήρησης των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας. Την ίδια στιγμή το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο Νομό Σερρών που μοιράζεται σε 9 αστυνομικά τμήματα, είναι υποχρεωμένο να επιτηρεί και να περιπολεί σε μια μεγάλη σε έκταση περιοχή με συνοριακό σταθμό και με δύο δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε λειτουργία.

Ταυτόχρονα υποστηρίζουν ότι είναι παράλογη η συνεχής αποδυνάμωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, τη στιγμή που η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες έχει προβεί σε χιλιάδες προσλήψεις αστυνομικών, παρόλα αυτά όμως εξακολουθούν να αξιοποιούνται αστυνομικοί των Σερρών στον Έβρο και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Κατηγορούν μάλιστα την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει τις ανάγκες των κατοίκων των Σερρών δεδομένου ότι παρά τις αυξημένες ανάγκες λόγω και της συνοριακής σύνδεσης με τη Βουλγαρία στον Προμαχώνα, η Αστυνομική Διεύθυνση των Σερρών παραμένει υποστελεχωμένη τη στιγμή που παρατηρείται υπερπληθώρα αστυνομικού προσωπικού σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οι Βουλευτές ζητούν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την κάλυψη των οργανικών θέσεων στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών κατά την διαδικασία μεταθέσεων του 2021. Ταυτόχρονα ζητούν ενημέρωση για τον αριθμό των αποσπασμένων αστυνομικών από την αστυνομική δύναμη Σερρών και την γεωγραφική κατανομή τους. Τέλος, ζητούν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την περαιτέρω ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο Νομό Σερρών για την κάλυψη και των πρόσθετων αναγκών που έχουν προκύψει και δεν είχαν ληφθεί υπόψη κατά τον υπολογισμό των οργανικών θέσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών.

Οι Βουλευτές που συνυπογράφουν την ερώτηση του Λευτέρη Αβραμάκη είναι οι: Σπίρτζης Χρήστος, Δρίτσας Θεόδωρος, Καλαματιανός Διονύσης, Καφαντάρη Χαρά, Μάλαμα Κυριακή, Μάρκου Κώστας, Παππάς Νίκος, Πούλου Γιώτα, Ραγκούσης Γιάννης, Σκουρολιάκος Πάνος και Φάμελλος Σωκράτης.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •