Μεγάλο το ενδιαφέρον των Σερραίων για τα εμβόλια (Βίντεο)

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Τεράστια είναι η ζήτηση, αλλά και το ενδιαφέρον των Σερραίων, σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, όπως δήλωσε στο Infonews24, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών Αναστάσιος Ρόντζης, προσθέτοντας πως ήδη οι φαρμακοποιοί δέχονται καθημερινά πολλές και διάφορες ερωτήσεις.

«Είναι πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον και μεγάλη η αγωνία του κόσμου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του κορονοϊού, που δεν υπάρχει άλλη λύση αυτή τη στιγμή πέραν του εμβολιασμού. Όσον αφορά στο νομό Σερρών, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο δύο εμβολιαστικά κέντρα, το νοσοκομείο Σερρών και το Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου, οπότε όλος ο πληθυσμός θα πρέπει να εμβολιασθεί εκεί,» επεσήμανε ο κ. Ρόντζης, ο οποίος πρόσθεσε πως προκύπτουν ορισμένα προβλήματα, κυρίως με ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν και μεταφέροντας ρεαλιστικά στην κατάσταση, πρόσθεσε πως θα εμβολιασθεί ένα μέρος του πληθυσμού που έχει προτεραιότητα, δηλαδή οι άνω των 85 ετών, ενώ από σήμερα το απόγευμα ξεκινούν οι εμβολιασμοί και στους άνω των 80 ετών.

«Για ένα εμβόλιο που κυκλοφορεί σήμερα, που έχει δύσκολες συνθήκες διατήρησης και στις Σέρρες υπάρχουν μόνο δύο εμβολιαστικά κέντρα, θα εμβολιαστούν αυτοί που είτε κινδυνεύουν περισσότερο λόγω επαγγέλματος, είτε ανήκουν στην υψηλότερη κατηγορία κινδύνου. Για τον υπόλοιπο πληθυσμό, η αντικειμενική λύση στο πρόβλημα, είναι να έρθει κάποιο νέο εμβόλιο, το οποίο θα αποθηκεύεται σε ευκολότερες συνθήκες. Δεν είναι μακρινό αυτό. Είμαστε πολύ κοντά στο να έρθει» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών.

Ο κ. Ρόντζης κάλεσε την πολιτεία να δει ως ρεαλιστικό «μονόδρομο» τη… δίοδο του φαρμακείου, καθώς έχει αποδειχθεί ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να εμβολιαστεί τόσο μεγάλος αριθμός πολιτών, δηλαδή 6,5 με 7 εκατομμύρια, ώστε να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης είναι το φαρμακείο:
«Τα φαρμακεία καταφέρνουν κάθε χρόνο και εμβολιάζουν 3 με 4 εκατομμύρια ανθρώπους σε λιγότερο από δύο μήνες. Θα πρέπει να μπει στο… παιχνίδι το φαρμακείο».

Κοινοποίηση