Η Συνεταιριστική Τράπεζα ζητά από τους Σερραίους τευτλοπαραγωγούς το 20% από τις πληρωμές τεύτλων του 2017

Ανάστατοι είναι οι Σερραίοι τευτλοπαραγωγοί που τις τελευταίες ημέρες τους έχουν αποσταλεί ειδοποιήσεις από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, η οποία τους ζητά να καταβάλλουν το 20% από τα χρήματα που έλαβαν για την πληρωμή της παραγωγής τους, για το 2017.

Συγκεκριμένα, το 2017 οι παραγωγοί αγωνιούσαν καθώς έμεναν απλήρωτοι και το 2018 μεσολάβησε η Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, πλήρωσε τους παραγωγούς και ταυτόχρονα δέσμευσε ποσότητα ζάχαρης από την ΕΒΖ, ίσης αξίας με τις πληρωμές των παραγωγών.

Σήμερα και έχοντας περάσει τρία χρόνια, η Συνεταιριστική Τράπεζα έστειλε ειδοποιήσεις στους παραγωγούς να επιστρέψουν το 20% των χρημάτων που έλαβαν το 2018 ως πληρωμή της παραγωγής τους και μάλιστα εντόκως.

«Τελικά είναι πολλά τα σύννεφα από τα οποία πέφτουμε οι αγρότες και ειδικά το τελευταίο διάστημα. Αυτό, όμως, που γίνεται τις τελευταίες ημέρες δεν έχει καμία λογική. Τρία χρονιά μετά, καλούμαστε να καταβάλλουμε το 20% από τα χρήματα για τις σοδειές μας, από τον κόπο μας, τον ιδρώτα μας. Σε ποιον να το πούμε και να μας πιστέψει και να μην θεωρήσει ‘παράλογη’ την ιστορία. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι και τις επόμενες ημέρες θα καθορίσουμε τις κινήσεις μας,» δήλωσε στο Infonews24, ο Σερραίος αγρότης Στέργιος Νικολής.

Κοινοποίηση