Αντιπλημμυρικά έργα 5 εκ. ευρώ ανακοίνωσαν Τζιτζικώστας και Καραμανλής

Αντιπλημμυρικά έργα ανακοίνωσαν από κοινού ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κώστας Καραμανλής κατά την επίσκεψη του δεύτερου στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου. Σύμφωνα, με τον κύριο Τζιτζικώστα αναμένεται να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ στον Στρυμόνα και την Λίμνη Κερκίνη.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο κύριοι δήλωσαν:

«Συνυπογράψαμε σήμερα την υλοποίηση πολύ σημαντικών παρεμβάσεων που θα θωρακίσουν από τις πλημμύρες την περιοχή των Σερρών, τις ζωές και τις περιουσίες των Σερραίων. Πρόκειται για τα αντιπλημμυρικά έργα που ξεκινούν με χρηματοδότηση από το Interreg Ελλάδας – Βουλγαρίας και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Θα δημιουργηθούν αναχώματα στο Στρυμόνα (2,5 χλμ. εκατέρωθεν του ποταμού) και την Κερκίνη, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ. Ένα έργο που δεν είχε γίνει εδώ και 50 χρόνια βρίσκει λύση. Επίσης, ξεκινάμε ένα πολύ σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης για τη λεκάνη απορροής», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης στην ομιλία του.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών τόνισε: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη που παίρνει στα σοβαρά το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας. Όλοι έχουμε δει τα πιο συχνά έντονα καιρικά φαινόμενα και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δημιουργεί στην ουσία ένα πλέγμα, ένα master plan για την αντιπλημμυρική προστασία όλου του νομού Σερρών, για να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον Στρυμόνα και την Κερκίνη. Ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα, που ταλάνιζε επί πέντε δεκαετίες τις Σέρρες βρίσκει επιτέλους τη λύση του και θα αποτελέσει πρότυπο και για άλλες περιφερειακές ενότητες».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •