Επιστολή «κόλαφος» Δ. Χύτα κατά Κ. Καραμανλή: «Παραμένετε προσκολλημένος σε παλαιοκομματικές πρακτικές ρουσφετολογίας»


Μία επιστολή «φωτιά» έστειλε ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Νιγρίτας Δημήτρης Χύτας, στον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, στον οποίο «χρεώνει» τακτικές «Μαυρογιαλούρου», ενώ υποστηρίζει πως παραμένει «προσκολλημένος σε παλαιοκομματικές πρακτικές ρουσφετολογίας».

Αφορμή στάθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις Σέρρες, υπό την προεδρία του Υπουργού Υποδομών και Βουλευτή των Σερρών, με θέμα την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του κ. Χύτα αναφέρονται, μεταξύ άλλων τα εξής:
«Κε Υπουργέ,
Μετά την έντονη αντιπαράθεση που είχαμε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Σερρών στο κακόγουστο και κακοστημένο πανηγύρι που στήσατε με τους Προέδρους των ΤΟΕΒ της περιφερειακής ενότητας Σερρών με πρόσχημα την αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού, εκφράζω την θλίψη μου για την υιοθέτηση της τακτικής Μαυρογιαλούρου στον τρόπο ενίσχυσης των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων.
Δεν είμαι ενάντια στις χρηματοδοτήσεις από το Π.Δ.Ε. αρκεί αυτές να γίνονται με συγκεκριμένες ανοιχτές διαδικασίες και με κριτήρια αξιολόγησης κατόπιν αιτιολογημένων προτάσεων των φορέων και με αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της ωφέλειας που αποφέρουν και βεβαίως αφού εξαντλήσουμε πρώτα τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις έγγειες βελτιώσεις (πχ Δράσεις 4.3.1 του Π.Α.Α 2014-2020) στα οποία η δαπάνη καλύπτεται από Ευρωπαϊκούς πόρους.
Με λύπη μου διαπιστώνω ότι παραμένετε προσκολλημένος σε παλαιοκομματικές πρακτικές ρουσφετολογίας τις οποίες και καταδικάζω».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •