Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων για το έλλειμμα 700.000€ στη ΔΕΥΑ Ηράκλειας


Συνεχίζονται οι καταθέσεις των μαρτύρων και θα συνεχίζονται για αρκετό καιρό ακόμη, για την υπόθεση του ελλείμματος 700.000€ από τα ταμεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηράκλειας.

Το θέμα είχε αποκαλύψει στις 16 Ιουνίου το Infonews24, με σχετικό ρεπορτάζ του, κάνοντας αναφορά στο ιδιαίτερα αποκαλυπτικό πόρισμα των ορκωτών λογιστών, που έκαναν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηράκλειας.

Σύμφωνα με τις τότε αποκλειστικές πληροφορίες που μετέφερε το Infonews24, το πόρισμα «φωτιά» των ορκωτών λογιστών, έδειχνε μία «τρύπα» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, από προηγούμενα έτη διαχείρισης και συγκεκριμένα έκανε λόγο για υπεξαίρεση περίπου 700.000€.

Το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Ηράκλειας, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου και οι τοποθετήσεις των μελών ήταν «καταπέλτης», καθώς είχε αποφασισθεί ομόφωνα η πειθαρχική δίωξη τόσο του Γενικού Διευθυντή, όσο και του Ταμία.

Παράλληλα, αποφασίσθηκε το πόρισμα των ορκωτών λογιστών να σταλεί στον Εισαγγελέα, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω έρευνα και πιθανή απόδοση ευθυνών και σε άλλους.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι μάρτυρες περνούν το κατώφλι του Πταισματοδίκη Σερρών και καταθέτουν, μετά άσκηση έγκλισης από το νυν Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ηράκλειας Δημήτρη Τζήκα, για άμεση αυτουργία σε υπεξαίρεση κακουργηματικού βαθμού, σε βάρος του τέως Διευθυντή και του ταμία της δημοτικής επιχείρησης.

Η υπόθεση βρίσκεται σε διαδικασία προκαταρκτικής εξέτασης και ανάλογα με το αποτέλεσμα και τις καταθέσεις των εμπλεκομένων, θα χαρακτηρισθούν οι πράξεις και θα αποδοθούν κατηγορίες στους υπαίτιους.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •