Δ.Σ. Βισαλτίας: Απερρίφθη το ψήφισμα για την απαγόρευση των συναθροίσεων


Απέρριψε, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας, το ψήφισμα που υποβλήθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Γεράσιμο Λάγιο, ζητώντας να καταδικαστεί η απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων. Το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, το ψήφισμα ανέφερε τα εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας καταδικάζει την προκλητική απόφαση της αστυνομίας να απαγορεύσει τις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων, μέχρι την 1η Φλεβάρη. Άλλος ένας κρίκος προστίθεται στην αλυσίδα της καταστολής από πλευράς της κυβέρνησης, μετά την ψήφιση του νόμου για τις διαδηλώσεις, το χτύπημα στη συγκέντρωση του Πολυτεχνείου, το νομοσχέδιο για την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια.
Η αντιμετώπιση του συνωστισμού δεν απασχολεί την κυβέρνηση όταν πρόκειται για χώρους δουλειάς, για μαγαζιά, για σχολεία, για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεν τους ενδιαφέρει να προστατέψουν την υγεία των εργαζομένων και του λαού, γι’ αυτό και δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, για την Εκπαίδευση, για ασφαλείς μετακινήσεις των εργαζομένων, για μέσα διάγνωσης και προστασίας στους χώρους δουλειάς. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών. Αυτό που επιδιώκουν είναι να μην υπάρχουν αντιδράσεις στο όργιο αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων και νόμων που περνάνε μέσα στην πανδημία. Αυτό που τους ενοχλεί είναι η αποκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής τους και η υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας.
Δεν θα τους περάσει. Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί να παρακολουθούμε το ξεχαρβάλωμα της υγείας, της ασφάλισης, των δικαιωμάτων μας. Οργανωμένα, πειθαρχημένα και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε.
Απαιτούμε να ανακληθεί η απόφαση της αστυνομίας. Αλλιώς θα έχει την τύχη των προηγούμενων απαγορεύσεων – θα γίνει κουρελόχαρτο».

Το ψήφισμα δεν εγκρίθηκε, διότι σύμφωνα με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των παρόντων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα:
• «ΝΑΙ» στο ψήφισμα ψήφισαν οι: Γ. Μαυρίδης, Τ. Ρακιτζή, Χ. Αγγελάκης, Α. Δουβίτσας και Γ. Λάγιος.
• «Όχι» ψήφισαν οι: Θ. Μπιμπλιάς, Θ. Βαδικόλιας, Α. Χατζημάρκος, Ν. Πασχαλίδης, Θ. Μπακαλούδης, Ι. Σταυρίδης, Β. Βαδαρλής, Ι. Αδαμούδης, Λ. Ψαρράς, Ο. Τσέλιος, Μ. Πλαστηράκη, Ν. Αβραμίδης, Α. Ντόλκος και Μ. Τσόλης.
• «Παρών» δήλωσαν οι: Ε. Πλιάκου, Ι. Μπαλτήρας, Γ. Μαλαμίδης, Μ. Σαμαράς, Α. Τζιάγκαλος και Α. Θεοδωρούδη.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  • 0
  •  
  •