Ανάστατος ο εμπορικός κόσμος των Σερρών- «Χάος» με τις επιταγές- Δεν ίσχυσε η αναστολή για τις επιταγές Ιανουαρίου (Βίντεο)

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

«Αναβρασμός» επικρατεί στον εμπορικό κόσμο των Σερρών, μετά τη διαπίστωση πως, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, δεν ίσχυσε η αναστολή πληρωμής των επιταγών του Ιανουαρίου.

«Ενώ εμείς περιμέναμε ότι οι επιταγές του Ιανουαρίου θα πάνε σε αναστολή, όπως οι προηγούμενες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, αντ’ αυτού μάθαμε σήμερα ότι και τραβήχτηκαν χρήματα μέσα από τους λογαριασμούς δηλαδή όποιος είχε τα λεφτά της επιταγής κατατεθειμένα στους λογαριασμούς των όψεως ‘τραβήχτηκαν’ και βέβαια αυτοί που δεν είχαν χρήματα μέσα τους έπαιρναν οι τράπεζες τηλέφωνο το πρωί και τους είπαν ότι ζητούν τις επιταγές να πληρωθούν» δήλωσε στο Infonews24, η Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Πασχαλία Νάνου- Μήτρακα.

Το γεγονός αυτό βρήκε τους Σερραίους εμπόρους απροετοίμαστους, καθώς όλοι γνώριζαν και περίμεναν, ότι θα υπήρχε αναστολή πληρωμών και για τις επιταγές του Ιανουαρίου, αλλά αντ’ αυτού έγινε κάτι τελείως διαφορετικό.

«Είναι αναστατωμένος ο εμπορικός κόσμος γιατί πάρα πολλοί είναι αυτοί που έχουν και τον Ιανουάριο επιταγές. Καταλαβαίνετε τι αναστάτωση υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά, που θα βρουν τα χρήματα να τα καλύψουν,» επεσήμανε η Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών.

Αυτό για το οποίο, επίσης, πληροφορήθηκαν είναι πως ενώ οι επιταγές που είναι σε αναστολή, του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, θα είχαν πάρει παράταση για άλλες 40 ημέρες, ούτε αυτό ίσχυσε, με την κ. Νάνου- Μήτρακα να υπογραμμίζει:
«Ο κόσμος είναι αυτή τη στιγμή μπλοκαρισμένος και δεν ξέρει πώς να αντιδράσει και τι να κάνει. Έχουμε στείλει επιστολές και η απάντηση ήταν ότι και οι επιταγές του Ιανουαρίου θα μπουν σε αναστολή, αλλά και θα δοθεί παράταση 40 ημερών για τις επιταγές Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Τίποτε όμως από αυτά δεν ισχύει».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  • 0
  •  
  •