Η Ένωση Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Δ. Σερρών (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Λειτουργιών του Δ. Σερρών, Σπύρο Μυσιρλή είχε την Τρίτη 2/2/2021 το προεδρείο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης, προκειμένου να θέσουν υπόψιν του τα προβλήματα στον κλάδο της εστίασης, που είναι σε άμεση συνάρτηση με τη διοίκηση της δημοτικής αρχής.

Αναγνωρίζοντας αρχικά την καλή θέληση της δημοτικής αρχής και την πρόθεσή της να στηρίξει τους Σερραίους επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης, Σωτήρης Κοτσαμπάς τοποθετήθηκε πάνω σε φλέγοντα ζητήματα της ατζέντας της Εστίασης, όπως η διαχείριση των δημοτικών τελών, οι συμψηφισμοί των χρεών όσον αφορά στα δημοτικά τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα, αλλά και οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΣ, που συνεχίζουν να επιδίδονται στους επαγγελματίες παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις τους είναι κλειστές εδώ και τρεισήμισι περίπου μήνες.  “Γνωρίζουμε ότι έχετε λάβει αποφάσεις για μειώσεις ευνοϊκές προς τους επαγγελματίες, αλλά δεν τις βλέπουμε ακόμη στο πορτοφόλι μας” είπε χαρακτηριστικά ο Σ. Κοτσαμπάς, αναφερόμενος στη νέα κανονιστική που ψήφισε το Δ.Σ. των Σερρών για τη μείωση ύψους 30% στα δημοτικά τέλη.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Λειτουργιών, Σπύρος Μυσιρλής τόνισε πως αν και ο Δήμος Σερρών έλαβε τη σημαντική και γενναία απόφαση να εκμηδενίσει στο πρώτο lockdown των 71 ημερών τα δημοτικά τέλη, ωστόσο οι επαγγελματίες της εστίασης δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού μόλις 22 επιχειρήσεις των Σερρών απευθύνθηκαν στις υπηρεσίες του δήμου, καταθέτοντας τη σχετική επίσημη αίτηση για την απαλλαγή. Ενημέρωσε ωστόσο πως βάσει σχετικής νομολογίας οι υπηρεσίες του δήμου έθεσαν σε αναδρομική ισχύ την εν λόγω ΚΥΑ και ακόμη οι επαγγελματίες μπορούν για τους επόμενους 3 μήνες να επωφεληθούν του μηδενισμού των τελών για το παραπάνω διάστημα.

Ανάλογες αποφάσεις ελήφθησαν για τα επόμενα δημοτικά τέλη που μειώθηκαν σε ποσοστό 30% και οι μειώσεις θα αρχίσουν να φαίνονται στους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Για τους ενδεχόμενους συμψηφισμούς ωστόσο τρεχόντων χρεών των επαγγελματιών της εστίασης και οφειλών του δήμου που προκύπτουν από τις παραπάνω μειώσεις ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ενημέρωσε πως επί του παρόντος δεν μπορεί να ληφθεί καμία σχετική απόφαση ελάφρυνσης, καθώς τα χέρια της δημοτικής αρχής είναι δεμένα, εφόσον ακόμη δεν έχει εκδοθεί νέα ΚΥΑ για το διάστημα του 2ου lockdown μέσα στο 2020. Όσον αφορά στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΣ που συνεχίζουν να τρέχουν έδωσε την υπόσχεση πως θα θέσει το ζήτημα στο διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης.

Οι εκπρόσωποι της Eστίασης κάλεσαν τον Aντιδήμαρχο αλλά και όλες τις παρατάξεις της δημοτικής αρχής να δώσουν το παρών στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, “ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ”, που έχει προγραμματιστεί για τις 10/02/2021 μπροστά στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας και ανανέωσαν το ραντεβού τους για μία ακόμη συνάντηση μέσα στις επόμενες ημέρες, μετά και τη δέσμευση του Αντιδημάρχου αλλά και της Προϊσταμένης των οικονομικών υπηρεσιών του Δ. Σερρών για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκδοση νέας ΚΥΑ, αφού προηγηθεί η σχετική επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: oevess.gr

 

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •