Έντονες οι διαμαρτυρίες πολιτών- Ταξί καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης χωρίς να σταθμεύουν


Μπορεί το κέντρο της πόλης των Σερρών να μοιάζει όμορφο και να είναι σε ένα βαθμό, με τους πεζοδρόμους, ωστόσο αυτοί που… αγανακτούν πραγματικά, καθημερινά, είναι οι οδηγοί.

Οι θέσεις στάθμευσης, αναλογικά με τα οχήματα που κυκλοφορούν, είναι λίγες και το θέμα αυτό είναι ένα από αυτά που προκαλούν τη μόνιμη- κι όχι άδικα- γκρίνια πολλών πολιτών.

Κι ενώ η κατάσταση είναι επιβαρυμένη για τους οδηγούς, ένα γεγονός ταράζει ακόμη περισσότερο τα… νεύρα τους.

Όπως τονίζουν στο Infonews24, υπάρχουν δύο σημεία στην πόλη των Σερρών, τα οποία έχουν ορισθεί και χαρακτηρισθεί ως πιάτσες ταξί και συγκεκριμένα στις οδούς Π. Κωστοπούλου και Λ. Παπαπαύλου.

Ωστόσο, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί δεν χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους χώρους, με αποτέλεσμα να μένουν κενοί κι όταν κάποιος πολίτης σταθμεύει στους συγκεκριμένους χώρους, να καλείται η αστυνομία να «κόψει» τα σχετικά πρόστιμα.

Πολίτες δηλώνουν στο Infonews24 πως είναι άδικο να υπάρχουν χώροι στάθμευσης, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούνται από τους επαγγελματίες και να μην δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν από τους πολίτες.

Από την πλευρά τους οδηγοί ταξί, με τους οποίους επικοινώνησε το Infonews24, τονίζουν ότι τα ταξί θα πάνε εκεί, αλλά τώρα λόγω κορονοϊού δεν υπάρχουν κάποια ταξί στην πιάτσα, δεν βγαίνουν καν για δουλειά δηλαδή, οπότε δεν πηγαίνουν στις δύο νέες πιάτσες. Με λίγα λόγια αρκούν οι άλλες πιάτσες για να εξυπηρετήσουν στη δεδομένη στιγμή τις ανάγκες στάθμευσης.

Ελπίζουν σύντομα, όμως, να επέλθει η κανονικότητα και σε αυτό το θέμα και να λειτουργήσουν όλες οι πιάτσες κανονικά.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •