Το πρώτο δυνατό μήνυμα έστειλαν σήμερα οι αγρότες της Πέλλας- Ικανοποιητική η συμμετοχή στην κινητοποίηση (Φωτογραφίες)

Το πρώτο «μήνυμα» προς την κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, έστειλαν οι αγρότες της Πέλλας, που σήμερα βγήκαν στους δρόμους.

Συγκεκριμένα, στον υπαίθριο χώρο του πλατανότοπου Γιαννιτσών (γηπεδάκια), οι αγρότες με τα αγροτικά τους μηχανήματα (τρακτέρ) κήρυξαν, επί της ουσίας, την αρχή των αγροτικών κινητοποιήσεων, με δυναμικό τρόπο μάλιστα.

Να θυμίσουμε ότι τη «σκυτάλη» παίρνουν αύριο οι Σερραίοι αγρότες, που θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με τα τρακτέρ, αύριο το πρωί, στο κέντρο της πόλης των Σερρών.

Σύμφωνα με τον Αγροτικό Σύλλογο Πέλλας, τα βασικά αιτήματα διαμαρτυρίας είναι:
1. Κύριο αίτημα είναι να δοθεί ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς λόγω COVID-19διότι αποτελεί το κύριο και βασικό πρόβλημα των αγροτών.
i. Είναι γνωστό πως ο κανονισμός για τις κορονοϊοενισχύσεις δεν επιτρέπει τις σχετικές ενισχύσεις να καθορίζονται με βάση την τιμή ή με βάση την ποσότητα των προϊόντωνπου αγοράζονται από τους αγρότες ή διατίθενται στην αγορά αλλά επιτρέπονται αποκλειστικά σε καταστάσεις που οφείλονται στον κορονοϊό.
ii. Κλωστήρια σταμάτησαν, καταστήματα έκλεισαν, φορτώσεις πήγαν πίσω, το basis ισοπεδώθηκε και οι τιμές στο εκκοκκισμένο να μην βρίσκονται σε ευθεία σε σχέση με τις χρηματιστηριακές τιμές. Για αυτό τον λόγο πως αν δεν είχαμε κορονοϊό θα είχαμε καλύτερο εισόδημα.
2. Να αρθεί το ‘’πράσινο τέλος’’ πετρελαίου στους αγρότες που όχι μόνο δεν έχει συμβάλλει στην μείωση του κόστος παραγωγής αλλά αντίθετα το επιβαρύνει ακόμα περισσότερο.
i. Να ξαναμπεί στο τραπέζι η προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού για επιστροφή στον φόρο πετρελαίου που διαιωνίζουν συστηματικά χρόνο με τον χρόνο οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •