Το ερώτημα της Αφρ. Σταμπουλή έφερε την απάντηση του πρόεδρου της ΔΕΥΑΣ (Φωτογραφίες & Βίντεο)

Το ερώτημα που έθεσε η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, Αφροδίτη Σταμπουλή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά στις Σέρρες σχετικά με το αν αξιοποιήθηκαν ή όχι τα 2.500.000 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» για αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή της Σιγής στον δήμο Σερρών, έφερε σήμερα την απάντηση του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, Αλέξανδρου Χαλκιόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι «οι χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίζονται για την εκτέλεση έργων αξιοποιούνται στο έπακρο».  Πρόκειται, για το έργο με τίτλο «Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας ΔΕΥΑ Σερρών: Κατασκευή δικτύου ομβρίων στην περιοχή Σιγής πόλης Σερρών».

Συγκεκριμένα, η κυρία Σταμπουλή έθεσε τα παρακάτω ερωτήματα: «Στο ενδιάμεσο βεβαίως και διατέθηκαν χρήματα, κάποια εκατομμύρια και από το «ΦιλόΔημο» στους Δήμους και από το υπουργείο περιβάλλοντος και ενέργειας. Διατέθηκαν τρία εκατομμύρια στο δήμο Σερρών για έργα στη Σιγής, τα οποία τι έγιναν; Αξιοποιήθηκαν ή όχι; Απορρίφθηκαν; Τα έργα στη Βισαλτία, Σησαμιά και Ευκαρπία. Αυτά ήταν αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Τι έγιναν;» αναρωτήθηκε η κ. Σταμπουλή.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ με αφορμή το ερώτημα που αφορά τα έργα της Σιγής θυμίζει σήμερα με γραπτή δήλωσή του, ότι η σχετική μελέτη εκπονήθηκε από τη ΔΕΥΑΣ, υποβλήθηκε ως πρόταση το 2018 και εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» τον Μάρτιο του 2019.

Πιο συγκεκριμένα ο κύριος Χαλκιόπουλος ανέφερε:

«Η αντιπλημμυρική προστασία αναδεικνύεται στην εποχή μας σε καθοριστικό παράγοντα ευημερίας και ανάπτυξης και για το λόγο αυτό θα πρέπει να προσεγγίζεται από όλους μας με τη δέουσα σοβαρότητα. Με αφορμή τις δηλώσεις της κ. Αφροδίτης Σταμπουλή για τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΣ στην περιοχή της Σιγής διευκρινίζουμε ότι το έργο, με προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η παρέμβαση έχει τον τίτλο: «Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας ΔΕΥΑ Σερρών: Κατασκευή δικτύου ομβρίων στην περιοχή Σιγής πόλης Σερρών». Η σχετική μελέτη εκπονήθηκε από τη ΔΕΥΑΣ, υποβλήθηκε ως πρόταση το 2018 και εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» τον Μάρτιο του 2019.

Το έργο δημοπρατήθηκε το Μάιο του 2019 και η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης προβλέπει την ολοκλήρωσή του μέσα σε 24 μήνες. Παρά την πολύ δύσκολη συγκυρία της πανδημίας η εκτέλεση του έργου βρίσκεται αυτή την στιγμή εντός χρονοδιαγράμματος και καταβάλλεται διαρκής προσπάθεια από τη ΔΕΥΑΣ ώστε η παράδοσή του να γίνει εντός του προβλεπόμενου διαστήματος.

Πρόκειται για μια σημαντική αντιπλημμυρική παρέμβαση που θα θωρακίσει την περιοχή της Σιγής, κάτι που οι κάτοικοι εκεί προσδοκούν εδώ και μια δεκαετία. Οι Σερραίοι δημότες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίζονται για την εκτέλεση έργων αξιοποιούνται στο έπακρο. Θα ήταν φρόνιμο των δηλώσεων να προηγείται ενημέρωση, ώστε να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις»

 

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •