Μακάριος για επαφές Ελλάδας-Τουρκίας: «Να βρεθεί λύση. Όχι διχοτόμηση» (Βίντεο)

Για τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας αναφέρθηκε με δήλωσή του, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, ο οποίος επισήμανε «ότι ο ξένος παράγοντας δημιουργεί ανέκαθεν προβλήματα στην Ελλάδα ενώ η ιστορία δείχνει ό,τι ταλαιπωρούμαστε και από τη δική μας μη σύμπνοια» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Πιο αναλυτικά ο κ.κ. Μακάριος τόνισε: «Δεν ξέρω αν θα μείνουν μόνον στις συζητήσεις ή αν θα παρθούν αποφάσεις και αυτό αφορά τους κυβερνώντες. Εμείς ευχόμεθα να βρεθεί λύση. Όχι διχοτόμηση περι της οποία γίνεται και λόγος τον τελευταίο καιρό αλλά να βρεθεί μια βιώσιμη λύση, η οποία θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές και την Ελληνοκυριακή και την Τουρκοκυπριακή πλευρά. Βλέπετε όμως ότι ο ξένος παράγοντας δημιουργεί πάντοτε προβλήματα είτε αυτοί λέγονται Άγγλοι, Τούρκοι είτε λέγονται ο,τιδήποτε άλλο. Αυτό είναι το πρόβλημά μας και το πρόβλημά μας είναι δυστυχώς η μη σύμπνοια από μέρους δικής μας. Έχουμε πολλές φορές ταλαιπωρηθεί από το γεγονός ότι εμείς οι Έλληνες δεν ομονοούμε στις δύσκολες περιστάσεις και γι αυτό έχουμε πάθει όλα αυτά τα μεγάλα πατήματα, τα οποία έχουμε υποστεί και υφιστάμεθα από το 1821 μέχρι και σήμερα».
Ο Ποιμενάρχης του Σιδηροκάστρου τονίζει ότι οι Έλληνες τις περισσότερες φορές είμαστε μόνοι μας στα δύσκολα. «Τις περισσότερες φορές μας αφήνουν μόνους μας ως χώρα ενώ εμείς είμεθα ξέρετε παρορμητικοί, συναισθηματικοί, προσφέρουμε τα πάντα, συνεργαζόμαστε με όλους, συμπαριστάμεθα με όλους, όταν όμως βρεθούμε στα δύσκολα όλοι δυστυχώς κοιτάζουν το δικό τους συμφέρον», ανέφερε ο κ.κ. Μακάριος.
Ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος σχολίασε την παρέμβαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Ισλαμ επαναλαμβάνοντας ότι ο αρχιεπίσκοπος δεν είχε σκοπό να τα βάλει με το Ισλάμ αλλά με παράνομες ενέργειες κάποιων ομάδων.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •