Θα λειτουργούν κανονικά οι λαϊκές αγορές στις «κόκκινες» περιοχές

Κανονικά θα λειτουργήσουν το επόμενο Σαββατοκύριακο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι λαϊκές αγορές μετά από σημερινή απόφαση της κυβέρνησης όπως ανακοίνωση η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Αναστασίας Πελώνη. «Η απόφαση για την λειτουργία των λαϊκών αγορών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το επόμενο Σάββατο ελήφθη προκειμένου να επιμεριστούν οι καταναλωτές σε διαφορετικά σημεία» είπε η κυρία Πελώνη.

Για αυτονόητη ικανοποίηση έκανε λόγο, ο πρόεδρος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής τονίζοντας παράλληλα, την αναγκαιότητα να αποσυρθεί το επίμαχο σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές. «Πριν από λίγη ώρα η κυβέρνηση, δια της αναπληρώτριας εκπροσώπου της Αναστασίας Πελώνη ανακοίνωσε, ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Φεβρουαρίου, οι λαϊκές αγορές της χώρας θα λειτουργήσουν κανονικά. Πρόκειται ασφαλώς για μία θετική εξέλιξη, ωστόσο δεν είναι και για να πανηγυρίζουμε, επειδή έγινε το αυτονόητο.

Φυσικά και δεν περιμένουμε καμία εξήγηση, ως προς τη λογική της πρώτης απόφασης. Θα είχε βέβαια ενδιαφέρον, να μας εξηγήσει κάποιος, γιατί έπρεπε να κλείσουν οι λαϊκές αγορές και το σύνολο του καταναλωτών να οδηγηθεί σε συγκεκριμένα καταστήματα, δημιουργώντας μεγαλύτερους συνωστισμούς και μάλιστα σε κλειστούς χώρους. Αλλά αυτά είπαμε είναι ψιλά γράμματα…

Πάντως μια και έκανε την αρχή η κυβέρνηση με τις αποσύρσεις, καλό θα είναι, να συνεχίσει στην ίδια λογική. Περιμένουμε λοιπόν τώρα να αποσύρει και το σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές» ανέφερε ο κύριος Δερετζής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το βράδυ της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλίας είναι ανακοινώσει την απαγόρευση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •