Την προσαγωγή φοιτητών του ΔΙΠΑΕ Σερρών κατήγγειλε η Τ.Ο. ΚΚΕ


Την προσαγωγή φοιτητών του ΔΙΠΑΕ Σερρών καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τοπική Οργάνωση Σερρών του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια εκφοβισμού».

Σύμφωνα με την Τ.Ο. Σερρών, φοιτητές (μέλη της επιτροπής αγώνα του ΔΙΠΑΕ Σερρών) τοποθετούσαν σήμερα, νωρίς το απόγευμα, το πανό τους στον πεζόδρομο πίσω από το θεατράκι και πως για αυτή τους την πράξη, διενεργήθηκε σωματικός έλεγχος και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Για ακόμη μια φορά η αστυνομία απαγορεύει κάθε δράση που είναι ενάντια στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Στην πολιτική που υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο το μορφωτικό επίπεδο των νέων, που αυξάνει περεταίρω τους ταξικούς φραγμούς στο δικαίωμα για μόρφωση. Προχωρά στη μείωση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων στη λογική των ιεραρχήσεων της καπιταλιστικής οικονομίας και την πρόσδεσή τους στις επιταγές του κεφαλαίου. Ξοδεύει όμως από την άλλη, 30εκ. ευρώ για την αστυνόμευση των σχολών που (ένα χρόνο είναι κλειστές) γιατί θέλει να τελειώνει με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα.
Φοιτητές (μέλη της επιτροπής αγώνα του ΔΙΠΑΕ Σερρών) τοποθετούσαν σήμερα, νωρίς το απόγευμα, το πανό τους στον πεζόδρομο πίσω από το θεατράκι. Για αυτή τους την πράξη, διενεργήθηκε σωματικός έλεγχος και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα ως ύποπτοι και κοινοί εγκληματίες. Το σύνθημα ήταν μάλλον εγκληματικό: ‘Το νέο νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά’.
Το νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή την Τετάρτη 10/2 επειδή είναι ‘κοινής λογικής’ όπως αναφέρει και η υπουργός Παιδείας , ‘το αποδέχεται η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας’. Όμως όπως φαίνεται οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί , το γονεϊκό κίνημα, έχουν δώσει το μήνυμά τους σε όλη τη χώρα και θα το δώσουν και στις Σέρρες την Τετάρτη.
Κανένας εκφοβισμός, καμία τρομοκρατία δεν μπορεί να απαγορεύσει τους νέους που διαδηλώνουν για το δίκιο τους και το μέλλον τους».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •