Σέρρες: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών σήμερα το απόγευμα


Τις κινητοποιήσεις φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης στηρίζουν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και ο Σύλλογος Γυναικών Σερρών, αλλά και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών, καλώντας τα μέλη τους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, στις 6:30, έξω από το Διοικητήριο Σερρών.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γυναικών Σερρών αναφέρει τα εξής:
«Καλούμε τις γυναίκες να συμμετέχουν την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 18:30 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Νομαρχία Σερρών που καλεί η επιτροπή αγώνα των φοιτητών ΔΙΠΑΕ , διεκδικώντας να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη που βάζει την αστυνομία στα πανεπιστήμια, αποκόπτει μεγάλο αριθμό φοιτητών με διαγραφές και βάζει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια σε εμάς και τα παιδιά μας να φοιτήσουν.
Γιατί κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στα παιδιά μας να παλέψουν για το μέλλον τους».

Ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών

«Το Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών συμπαραστέκεται και συμμετέχει στον αγώνα των φοιτητών που παλεύουν ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.
Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας αντί να πάριε μέτρα ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια τα Πανεπιστήμια, που εδώ και ένα χρόνο παραμένουν κλειστά, παίρνει μέτρα όχι για να αρχίσουν να λειτουργούν αλλά να ανοίξουν Αστυνομικά Τμήματα μέσα στα Πανεπιστήμια. Συγχρόνως βάζει ακόμη περισσότερους φραγμούς για τα παιδιά των εργατικών, λαϊκών οικογενειών με πρόσχημα τους «αιώνιους φοιτητές». Έτσι επιδιώκει να διώξει από τα Πανεπιστήμια τα παιδιά που αναγκάζονται να δουλεύουν με φτηνά μεροκάματα και ανασφάλιστα για να σπουδάσουν.
Το νομοσχέδιο αυτό είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των αντιδραστικών, αυταρχικών νόμων που έχουν ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο για την ουσιαστικά απαγόρευση της Απεργίαςκαι οι νόμοι που ψήφισε η Ν.Δ. για τον περιορισμό των απεργιών. Δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τη λήψη αποφάσεων για απεργία και ουσιαστικά κατάργησε τις μαζικές διαδικασίες μέσα στα σωματεία με την εισαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Οι αρνητικές, αντιδραστικές αυτές εξελίξεις δείχνουν ότι το βιοτικό επίπεδο των εργαζόμενων και της εργατικής τάξης θα χειροτερέψει ακόμη πιο πολύ και παίρνουν έτσι αυτά τα κατασταλτικά μέτρα. Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φοιτητές και τα άλλα λαϊκά στρώματα τίποτα καλό δεν μπορούν να περιμένουν από τον καπιταλισμό που βρίσκεται σε μια συνεχή κρίση.
Η μόνη διέξοδος είναι να σφυρηλατήσουν ένα αρραγές μέτωπο, την Κοινωνική Συμμαχία και όλοι μαζί να αντιπαλέψουμε όχι μόνο αυτές τις αντιλαϊκές – αντεργατικές πολιτικές αλλά να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία που δεν θα διώχνουν τα εγγόνια μας από το Πανεπιστήμιο και να μένει σε αυτό η αστυνομία. Δεν θα μένουν μαζικά άνεργοι οι εργαζόμενοι, που δε θα πετσοκόβονται οι συντάξεις των συνταξιούχων που θα καταργήσουμε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Που είναι καλά στην υγεία τους, με τα μέτρα προφύλαξης συμμετέχουμε στη συγκέντρωση την Τετάρτη 10 του Φλεβάρη μπροστά στη Νομαρχία».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •