«Τα κλειδιά της εστίασης» σε Σέρρες και Νιγρίτα- Μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση- «Κραυγή» αγωνίας από τους εστιάτορες (Βίντεο & φωτογραφίες)

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Συγκέντρωση με τίτλο «Τα κλειδιά της εστίασης» πραγματοποίησαν σήμερα, οι εστιάτορες σε Σέρρες και Νιγρίτα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για «την ελλιπή παροχή ουσιαστικών μέτρων στήριξης στην κρισιμότερη φάση της ιστορίας του κλάδου» όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.
Η συγκέντρωση έλαβε χώρα μπροστά από το διοικητήριο της Π.Ε. Σερρών στις 10:00 το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και συναφών επαγγελμάτων έβαλαν σ’ έναν φάκελο το κλειδί της επιχείρησής τους και υπέγραψαν μια δήλωση με τίτλο «πρώην επαγγελματία εστίασης».

Δυναμικό παρών έδωσαν οι επαγγελματίες της εστίασης και στη Νιγρίτα, στη διαμαρτυρία.

Αναγνωρίζοντας την εστίαση ως τον κατεξοχήν κλάδο που έχει πληγεί περισσότερο από την υγειονομική κρίση της πανδημίας της νόσου Covid, 9 (εννέα) επαγγελματικά Σωματεία των Σερρών ανακοίνωσαν διά αποστολής επιστολών προς την ΟΕΒΕΣΣ τη στήριξή τους προς την Ένωση Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών.
Το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Σερρών, το Σωματείο Πρακτόρων ΟΠΑΠ Ν. Σερρών, το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Σερρών, το Σωματείο Θερμοϋδραυλικών Ν. Σερρών, το Σωματείο Επισκευαστών Οχημάτων Ν. Σερρών, το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Ν. Σερρών, το Σωματείο Ιχθυοπωλών Ν. Σερρών, το Σωματείο Οπωροπωλών Ν. Σερρών και των Σωματείο Φανοποιών Ν. Σερρών (ΣΕΑΒΑΣ), κρίνοντας την εστίαση ως τον βασικό κρίκο στην αλυσίδα της τοπικής, και όχι μόνο, επαγγελματικής δραστηριότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, κατέθεσαν την πρόθεση και υποχρέωσή τους να συνδράμουν στην ειρηνική εκδήλωση.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •