Πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης: «Διώκονται υγειονομικοί επειδή ‘σήκωσαν’ κεφάλι»


«Γίνονται διώξεις υγειονομικών επειδή σήκωσαν κεφάλι και αποκάλυψαν ορισμένα πράγματα. Εμείς μιλάμε με στοιχεία, με αριθμούς» ανέφερε στον ρ/σ Focus 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Δάφνη Κατσίμπα. Αποκάλυψε ότι υγειονομικοί υπάλληλοι δέχονται bullying εάν επιχειρήσουν να γνωστοποιήσουν την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία όπου εργάζονται. «Φοβούνται να μιλήσουν», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είδαμε την ενίσχυση που χρειάζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν είδαμε μόνιμες προσλήψεις, ούτε είδαμε να ενισχύονται οι εντατικές με εξειδικευμένο προσωπικό» ανέφερε η κ. Κατσίμπα σημειώνοντας ότι, στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, προσωπικό από διάφορες ειδικότητες καλούταν να ενισχύσει την εντατική και τα τμήματα Covid-19.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις υπουργών περί προσλήψεων στο ΕΣΥ, υπογράμμισε ότι «οι αριθμοί είναι πολύ καλά διαχειρίσιμοι για τα επικοινωνιακά τεχνάσματα αλλά δεν ανταποκρίνονται καθόλου στην καθημερινότητά μας και στην καθημερινότητα των αρρώστων». Τόνισε, δε, ότι «καταγγείλαμε υποθεραπεία καθώς ένας γιατρός αντιστοιχεί σε πολλούς ασθενείς και μετά ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι οι γιατροί ευθύνονται για τους θανάτους».

«Ακόμη και τώρα που έχουμε λίγες εισαγωγές και πολλές κλινικές θα μπορούσαν να δουλέψουν για την καθημερινή νοσηρότητα, ούτε τα τακτικά ιατρεία, ούτε τα χειρουργεία, το 80% των οποίων ακυρώνονται, μπορούν να λειτουργήσουν δεδομένου του ότι το προσωπικό είναι στα εμβολιαστικά κέντρα» σημείωσε η κ. Κατσίμπα που έκανε λόγο για εκτίναξη των θανάτων στη χώρα μας από άλλες αιτίες πλην του κορονοϊού.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της είπε χαρακτηριστικά: «Πέθαναν άνθρωποι που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί. Νόσησαν βαριά και διασωληνώθηκαν άνθρωποι που θα μπορούσαν να μην οδηγηθούν στη διασωλήνωση. Ήρθαν στο νοσοκομείο άνθρωποι που δεν έπρεπε να έρθουν επειδή δεν τηρούνται τα μέτρα από τους εργοδότες στους χώρους εργασίας, τους οποίους δεν ελέγχει κανείς…».

Με αφορμή τις δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια σήμερα από τη Θεσσαλονίκη για τη δημιουργία νέων εμβολιαστικών κέντρων αναρωτήθηκε με τι προσωπικό θα στελεχωθούν.

Ακούστε όσα δήλωσε.

Κοινοποίηση