Προτάσεις και αιτήματα του Σωματείου κουρέων & κομμωτών Σερρών για τη βιωσιμότητα του κλάδου


Το ζήτημα της βιωσιμότητας του κλάδου, θέτει μέσα από μία σειρά προτάσεων και αιτημάτων το Σωματείο Κουρέων και Κομμωτών νομού Σερρών, με επιστολή που έστειλε στους Βουλευτές του νομού.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Αξιότιμες/οι Κυρίες κ Κύριοι Υπουργοί και Βουλευτές, παραθέτουμε τα αιτήματά μας και μια σειρά από προτάσεις που θέλουμε να τις λάβετε σοβαρά υπόψη σας για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των κουρείων/κομμωτηρίων μας.
Συγκεκριμένα:
1. Παράπονο: Πάνω από το 80% των συναδέλφων δεν πήραν τις επιστρεπτέες και έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Αίτημα: Άρση περιοριστικών κριτηρίων ώστε να ενταχτούν όλοι στις επόμενες επιστρεπτέες.
2. Να δοθεί άμεσα επίδομα ειδικού σκοπού μη επιστρεπτέο για την κάλυψη των λογαριασμών (π.χ. ΔΕΚΟ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ) και επιδότηση δανείων (π.χ. πρώτης κατοικίας, αυτοκινήτου κτλ) σε όλους χωρίς αυστηρά κριτήρια πχ αριθμό εργαζομένων.
3. Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρηση τους κ άδεια αποζημίωσης σε περίπτωση που η επιχείρηση έκλεισε λόγω ασθένειας του ιδιοκτήτη.
4. Μείωση ενοικίου της κύριας κατοικίας και της φοιτητικής των επαγγελματιών κουρέων/κομμωτών.
5. Μείωση ΦΠΑ στο χαμηλό συντελεστή, μείωση της φορολογίας εισοδήματος για το έτος 2020 και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
6. Να σταματήσει η μεταπώληση επαγγελματικών βαφών/προϊόντων από καταστήματα λιανεμπορίου και όχι μόνο στον καιρό της πανδημίας. Για την αγορά τους να επιδεικνύεται βεβαίωση επαγγέλματος.
7. Να ληφθούν μέτρα για τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την παράνομη εργασία στο σπίτι.
Ευελπιστούμε να λάβετε σοβαρά τις θέσεις μας».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •