Δήμος Κατερίνης: Σε αυξημένη επιφυλακή παρά την ύφεση των καιρικών φαινομένων- Κλειστά αύριο σχολεία


Σε επιφυλακή παρά την ύφεση των καιρικών φαινομένων παραμένουν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, με το μηχανολογικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο διαθέτουν, να επιχειρεί μέχρι και αυτή την ώρα, όπου κρίνεται απαραίτητο.

Παρότι έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες και το οδικό δίκτυο είναι από πολύ νωρίς σε καλή κατάσταση, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί έως ότου βελτιωθούν σημαντικά οι καιρικές συνθήκες.

Η προσοχή αποφυγής του παγετού τις νυχτερινές και τις πρώτες πρωινές ώρες συνιστάται σε όλους τους δημότες, να παραμείνει αυξημένη, όσο διαρκούν οι χαμηλές θερμοκρασίες.

O μηχανισμός του Δήμου Κατερίνης, ο οποίος αντέδρασε επαρκώς και αποτελεσματικά με βάση τον σχεδιασμό πολιτικής προστασίας και τον συντονισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, θα παραμείνει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Στο Δήμο Κατερίνης επιχειρούν: 16 συνολικά οχήματα (μηχανήματα έργου τύπου JCB, UNIMOC, τρακτέρ με μαχαίρι, αλατιέρες, υδροφόρες, βυτιοφόρα κ.α ειδικά εξοπλισμένα οχήματα.

Ειδικότερα, συνεργεία του Δήμου Κατερίνης καθαρίζουν συνεχώς τους δρόμους, προκειμένου, να λειτουργούν ομαλά οι συγκοινωνίες, ενώ αλατιέρες ρίχνουν διαρκώς αλάτι.

Παράλληλα, ο Δήμος Κατερίνης βρίσκεται και θα παραμείνει σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές, τους φορείς, για τη διευκόλυνση των συγκοινωνιών και της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Επιπλέον, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης καλεί του δημότες, να προβούν στις παρακάτω ενέργειες: Να καθαρίζουν το πεζοδρόμιο τους. Όσοι κατέχουν στεγασμένους χώρους στάθμευσης, να τους χρησιμοποιούν και να μη σταθμεύουν επί της οδού, προκειμένου να διευκολύνεται ο καθαρισμός από τα μηχανήματα αποχιονισμού του Δήμου. Να φροντίζουν για την προστασία των σωληνώσεων του νερού από τον παγετό.

Επίσης, παρακαλούνται οι οδηγοί να μην αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών. Επίσης, να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ειδικά τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες.

Σε αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή θα παραμείνει ο μηχανισμός του Δήμου έως και την ύφεση των καιρικών φαινομένων, που σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένεται από το απόγευμα και μετά.
Τέλος, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι πολίτες, καλώντας τους τηλεφωνικούς αριθμούς: 6942 554 710 & 2351350 505 μπορούν να αναφέρουν στις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, οιοδήποτε σχετικό με την κακοκαιρία ζήτημα αντιμετωπίζουν ή εντοπίζουν.

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα οι Βρεφονηπιακοί – Παιδικοί σταθμοί & τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Με απόφαση του Δημάρχου Κατερίνης, οι Βρεφονηπιακοί & Παιδικοί σταθμοί του ΟΠΠΑΠ & της ΔΗΚΕΔΗΚ του Δήμου Κατερίνης, καθώς και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της επικράτησης ισχυρού παγετού.
Ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας, ο Δήμαρχος Κατερίνης σε συνεργασία με τους Προέδρους του ΟΠΠΑΠ και της ΔΗΚΕΔΗΚ αντίστοιχα, θα επαναξιολογήσουν αύριο το πρωί την κατάσταση και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •