Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας
Στα χέρια της θηροφυλακής βρίσκεται άντρας, ο οποίος- σύμφωνα με πληροφορίες- έριχνε φόλες στην ευρύτερη περιοχή του Σχιστολίθου Σιντικής, με την «χάρη» του να φτάνει έως την Φαιά Πέτρα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνθρωπος αυτός φέρεται να ξεκίνησε τη δράση του από τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς από την περίοδο εκείνη ιδιοκτήτες τετράποδων έβλεπαν τα ζωντανά τους να θανατώνονται, χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς συνέβαινε.
Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος έριχνε φόλες για να θανατώνονται αλεπούδες, προκειμένου να προσκομίζει τα νεκρά ζώα και να λαμβάνει το ποσό των 50 ευρώ για κάθε θανάτωση αλεπούς.
Πρόκειται, για την επιδότηση ποσού 50 ευρώ για κάθε αλεπού που θανατώνεται ή έχει θανατωθεί, στο πλαίσιο της αξιολόγησης της εφαρμογής του προγράμματος της ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας, με σκοπό τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού και της επιτυχούς ανοσοποίησης των ζώων-στόχων, μετά την εμβολιακή εκστρατεία.
Σήμερα οι άντρες της θηροφυλακής με κατοίκους της περιοχής «έστησαν» ενέδρα και τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω.