Δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου για lockdown: «Είχαμε την εικόνα ότι ο Δήμος μας ήταν καθαρός»

Την επιβολή ολικού lockdown στο Δήμο Κορδελιού–Ευόσμου Θεσσαλονίκης, από αύριο Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 06:00 το πρωί και έως τη Δευτέρα 1 Μαρτίου, μετά τα αυξημένα κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορονοϊού, ανακοίνωσαν χθες από κοινού η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Και οι δύο εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα αυξημένα κρούσματα της αφρικανικής μετάλλαξης που καταγράφηκαν.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση ξάφνιασε τους πολίτες του Δήμου, αλλά και τον ίδιο τον Δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό, ο οποίος ομολόγησε πως η «εικόνα» που είχε η δημοτική αρχή ήταν πως ο Δήμος είναι «καθαρός», ενώ άφησε και αιχμές υπογραμμίζοντας πως θα έπρεπε να υπάρχει πιο έγκυρη ενημέρωση.

«Εφόσον πρέπει να ληφθούν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων του νοτιοαφρικανικού στελέχους, οφείλουμε να ακολουθήσουμε τις κατευθυντήριες οδηγίες των ειδικών», ανέφερε ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και πρόσθεσε: «Δεν το περιμέναμε. Η εικόνα που είχαμε από τα τελευταία rapid test που πραγματοποιήθηκαν στις δύο Κοινότητες του Δήμου ήταν ότι ο Δήμος είναι “καθαρός”. Ξαφνικά ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν 11 κρούσματα του νοτιοαφρικανικού στελέχους, ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος διασποράς και εν τέλει ανακοινώθηκε το lockdown. Θα θέλαμε και θα έπρεπε να έχουμε πιο έγκυρη ενημέρωση. Με αυτά τα δεδομένα δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την τήρηση των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς. Είμαστε όλοι κουρασμένοι από την πανδημία, όμως μπροστά σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να δείξουμε υπευθυνότητα και να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους δικούς μας ανθρώπους».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •