Λ. Αβραμάκης: «Μη διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμούς, ανεπάρκεια κέντρων εμβολιασμού και τεράστια ταλαιπωρία για τους κατοίκους των Σερρών»


Στη Βουλή φέρνει ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, τα προβλήματα που εντοπίζονται στο Νομό Σερρών σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των κατοίκων.

Ο Βουλευτής επικαλούμενος την ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών, ζητά απαντήσεις για το γεγονός ότι εδώ και ένα μήνα δεν ανοίγουν νέα ραντεβού για τον εμβολιασμό των κατοίκων άνω των 80 ετών και από τις 12/2 δεν ανοίγουν ούτε για τους κατοίκους άνω των 75 ετών.

Ταυτόχρονα, κατηγορεί την κυβέρνηση διότι ενώ είχε εξαγγείλει 23 εμβολιαστικά κέντρα για το Νομό Σερρών τελικά λειτουργούν μόλις 7. Τα 3 για το εμβόλιο της Pfizer και 4 για το εμβόλιο της Astra Zeneca. Η επιλογή μάλιστα τα εμβόλια της Pfizer να γίνονται μόνο στην πόλη των Σερρών και το Σιδηρόκαστρο και της Astra Zeneca μόνο στη Νιγρίτα, τη Νέα Ζίχνη, το Ροδολίβος και τη Ροδόπολη, υποχρεώνει τους κατοίκους που είναι να εμβολιαστούν με το εμβόλιο που αντιστοιχεί στην ηλικιακή τους ομάδα σε μετακινήσεις πολλών χιλιομέτρων με ιδιωτικά ή δημόσια μέσα μεταφοράς. Η υποχρεωτική αυτή κινητικότητα προκαλεί ταλαιπωρία, οικονομικό κόστος και ταυτόχρονα ελλοχεύει μεγάλους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Τέλος, ο Λευτέρης Αβραμάκης, αναδεικνύει την βραδύτητα που εντοπίζεται στον εμβολιασμό του πληθυσμού του Νομού Σερρών, όπου στις 17/2 είχε εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις μόλις το 0,96% του πληθυσμού, ενώ με την πρώτη δόση μόλις το 2,43%, ποσοστό που υπολείπεται κατά πολύ από το μέσο όρο της χώρας. Με αυτούς τους ρυθμούς στο τέλος του Ιουνίου είναι ζήτημα εάν θα έχει εμβολιαστεί το 11% του πληθυσμού, με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητα και την εφαρμογή περιορισμών στην τοπική κοινωνία σε κάθε νέα έξαρση της πανδημίας.

Ο Βουλευτής ζητά να αξιοποιηθούν στο σύνολό τους οι δημόσιες δομές υγείας του Νομού, να ανοίξουν περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα τουλάχιστον για τα εμβόλια που δεν χρειάζονται ειδικές συνθήκες αποθήκευσης και να περιοριστεί έτσι η αχρείαστη ταλαιπωρία και κινητικότητα στην οποία έχει υποβάλλει τους Σερραίους πολίτες το «επιτελικό κράτος».

Την ερώτηση του Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρη Αβραμάκη, συνυπογράφουν οι: Βαρδάκης Σωκράτης, Γιαννούλης Χρήστος, Καφαντάρη Χαρά, Μάλαμα Κυριακή, Μάρκου Κώστας, Παπαδόπουλος Σάκης, Πούλου Γιώτα, Ραγκούσης Γιάννης, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος και Φάμελλος Σωκράτης.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •