Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών για το lockdown στο Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου & έκτακτη σύσκεψη για τα μέτρα


Αποδέκτης έντονων παραπόνων έγινε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, από πολίτες του Δήμου οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα έκτακτα υγειονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν στο Δήμο από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, παρά το μικρό αριθμό κρουσμάτων.

Ο Δήμαρχος άκουσε με προσοχή τους πολίτες, οι οποίοι εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για την απόφαση και διαβεβαίωσε ότι αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται απόλυτα τους προβληματισμούς τους. Σημείωσε όμως ότι καθίστανται αναγκαία τα υγειονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν, αλλά θα ήθελε να υπάρχει πιο έγκαιρη και ενδελεχή ενημέρωση, πράγμα το οποίο συζήτησε με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Χαρδαλιά.

Σε ερώτηση σχετικά με το πού εντοπίζονται τα κρούσματα, ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι είναι κάτι που δεν του γνωστοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ και το αρμόδιο Υπουργείο, δεδομένου ότι υπεισέρχεται και το ιατρικό απόρρητο.

Ο Δήμαρχος προσπάθησε να εξηγήσει στο συγκεντρωμένο κόσμο, ότι είναι στην ίδια πλευρά με τους Δημότες και σε καμία περίπτωση απέναντι. Ωστόσο, ούτε ως γιατρός αλλά ούτε και ως Δήμαρχος μπορεί να παραβλέψει ή να αγνοήσει τις οδηγίες που υπάρχουν από την αρμόδια επιτροπή Λοιμωξιολόγων, για ένα ζήτημα που αφορά στη δημόσια υγεία, παρότι όπως του μετέφεραν από τον ΕΟΔΥ το πρόβλημα στο Δήμο δεν έχει να κάνει με τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά με την παρουσία θετικών δειγμάτων του νοτιοαφρικανικού στελέχους του κορονοϊού, για το οποίο δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα για το εάν καλύπτεται από τα εμβόλια.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι «όλοι νιώθουμε την κόπωση που έχει συσσωρευτεί από τον εγκλεισμό και τα οικονομικά προβλήματα που έχουν ανακύψει λόγω της πανδημίας, όμως επισήμανε πώς, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι αν είμαστε συνεπείς στην τήρηση των μέτρων, την 1η Μαρτίου θα τελειώσει όλο αυτό και δεν θα έχουμε παράταση των περιορισμών».

Εντωμεταξύ, έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής της Αστυνομίας και μέλη της διοίκησης είχε σήμερα ο Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται για την εφαρμογή των έκτακτων υγειονομικών μέτρων που ισχύουν στο Δήμο από σήμερα 20.02, μετά τον εντοπισμό 11 κρουσμάτων του νοτιοαφρικανικού στελέχους του κορονοϊού.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος Ευόσμου και του Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου, στην οποία μετείχε και ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Κώστας Σωτηράκης, προκειμένου να ενισχυθεί η όλη προσπάθεια και με υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας.
Στα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν από την πρώτη στιγμή ήταν ο αποκλεισμός σημείων, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν εστίες συνωστισμού.

Από την πλευρά του Δημάρχου προτάθηκε να υπάρξει ελαστικότητα από την αστυνομία ως προς την επιβολή προστίμων τα πρώτα 24ωρα, έως ότου αφομοιωθούν από τους Δημότες τα νέα δεδομένα, προφανώς αναφερόμενος σε περιπτώσεις που υπάρχει αμέλεια και όχι κατάφωρη παραβίαση των μέτρων.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος είχε ευρεία σύσκεψη με τους Αντιδημάρχους τους Προέδρους Επιτροπών και μέλη της «δημοτικής ομάδας», με τους οποίους συζητήθηκαν αποτελεσματικότεροι τρόποι διαχείρισης του lockdown, ενώ δημιουργήθηκε Επιτροπή Συντονισμού, η οποία θα οργανώνει και θα επιβλέπει το προσεχές διάστημα θέματα λειτουργίας του Δήμου και της καθημερινότητας δημοτών. Στην έναρξη αυτής της σύσκεψης μετείχαν και εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου, οι οποίοι μετέφεραν τον προβληματισμό τους για τη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο εμπορικός κόσμος, εξαιτίας των μέτρων που έχουν προκαλέσει ασφυξία στην αγορά, ενώ συζητήθηκαν μέτρα στήριξης των ελεύθερων επαγγελματιών, τα οποία θα μεταφερθούν στην Κυβέρνηση.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •