«Όχι» στο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση και από τους Προέδρους των κοινοτήτων του Δήμου Σιντικής (Βίντεο)

Στα «κάγκελα» είναι οι πρόεδροι των κοινοτήτων με αφορμή νέο νόμο που προωθεί η Κυβέρνηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων του Νομού Σερρών διαμαρτύρονται έντονα καταγγέλλοντας πως εάν ψηφιστούν οι αλλαγές θα υπάρξει μεγαλύτερη υποβάθμιση των τοπικών συμβουλίων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα έχουν ρόλο κομπάρσου χωρίς κανένα ουσιαστικό ρόλο.

Για το λόγο αυτό, το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στο Πετρίτσι, συγκέντρωση των προέδρων των τοπικών συμβουλίων του δήμου Σιντικής, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασαν τις διαμαρτυρίες τους, ενώ απηύθυναν έκκληση για αναβάθμιση, λέγοντας ταυτόχρονα «όχι» στην υποβάθμιση του ρόλου τους, αλλά και των χωριών.

Οι αιρετοί σύμβουλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης ‘Α Βαθμού, σεβόμενοι τον θεσμό, τον οποίο υπηρετούν και τους συμπολίτες τους, ζητούν:
1) Συμμετοχή στη επαναδιαμόρφωση του νομοσχεδίου
2) Αρμοδιότητες αποφασιστικού χαρακτήρα και πόρους για τις Κοινότητες
3) Ανεξάρτητη κάλπη για την ανάδειξη των Συμβουλίων Κοινότητας
4) Ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία των επιπέδων της αυτοδιοίκησης
5) Καθορισμός αμοιβής Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων

Το ψήφισμα που εκδόθηκε με τα αιτήματά των προέδρων σταλεί στους Υπουργούς και βουλευτές του Νομού Σερρών και στον δήμαρχο Σιντικής. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •