Ξεκίνησαν μετά από έναν χρόνο τα τακτικά χειρουργεία-Τι λέει για τους παραιτηθέντες αναισθησιολόγους ο αναπλ. διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, Παναγιώτης Πεγίδης γνωστοποιεί ότι από αρχές Φεβρουαρίου πραγματοποιούνται πλέον οι  επεμβάσεις όλων των χειρουργικών ειδικοτήτων που είχαν σταματήσει πριν από έναν χρόνο λόγο της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ από την προηγούμενη Δευτέρα άρχισαν και οι επεμβάσεις σε οφθαλμολογικά περιστατικά.
Στην ίδια ανάρτηση ο κύριος Πεγίδης αναφέρεται και στη λειτουργία του αναισθησιολογικού τμήματος, σημειώνοντας ότι με τη βοήθεια του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας μετακινήθηκε για τρεις μήνες μετά από δικό του αίτημα, ο Αναισθησιολόγος κ. Δ. Πέτσας (Γ.Ν.Θ. «Άγιος Παύλος»), ενώ οι υπόλοιπες εφημερίες καλύπτονται από αναισθησιολόγους των νοσοκομείων Καβάλας, Θεαγένειο, Δράμας, Αλεξανδρούπολης, ΑΧΕΠΑ
Τέλος αφήνει σαφείς αιχμές για τους τρεις μόνιμους αναισθησιολόγους που παραιτήθηκαν χωρίς ωστόσο να αναφέρει κάτι παραπάνω.
Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του κυρίου Πεγίδη
Όπως όλοι γνωρίζετε, στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών από πέρσι τον Μάρτιο μέχρι τέλος του 2020 που παραιτήθηκε η Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος και λίγες μέρες μετά ο μοναδικός μέχρι τότε μόνιμος Αναισθησιολόγος, υπήρχαν τρεις (3) Αναισθησιολόγοι. Μία εξ αυτών η επικουρική Αναισθησιολόγος η κα Τερλεμέ, της οποίας αναμένεται εντός των ημερών το ΦΕΚ διορισμού.
Με τη βοήθεια του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Τσαλικάκη, το τελευταίο διάστημα μετακινήθηκε για 3 μήνες μετά από δικό του αίτημα, ο Αναισθησιολόγος κ. Δ. Πέτσας (Γ.Ν.Θ. «Άγιος Παύλος»), ενώ τις υπόλοιπες εφημερίες καλύπτουν Αναισθησιολόγοι από διάφορα Νοσοκομεία της Περιφέρειας (Καβάλας, Θεαγένειο, Δράμας, Αλεξανδρούπολης, ΑΧΕΠΑ).
Και μπορεί η στελέχωση στο Αναισθησιολογικό Τμήμα να είναι μειωμένη σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, η θέληση όμως για δουλειά, η αίσθηση της ευθύνης, το ήθος κ.ά. που χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους αυτούς, απέδειξαν ότι το Αναισθησιολογικό Τμήμα μπορεί να υποστηρίξει τη λειτουργία του Νοσοκομείου και η ομάδα αυτή άρχισε να βάζει εκτός από τα επείγοντα περιστατικά και τακτικά χειρουργεία!
Μάλιστα! Χειρουργεία από τη λίστα που από πέρσι τον Μάρτιο είχαν σταματήσει! Από τις αρχές του Φλεβάρη πραγματοποιούνται επεμβάσεις όλων των χειρουργικών ειδικοτήτων του Νοσοκομείου ενώ από την προηγούμενη Δευτέρα άρχισαν και οι επεμβάσεις σε οφθαλμολογικά περιστατικά.
Γιατί με τους μόνιμους Αναισθησιολόγους δε γινόταν αυτό; είναι κάτι που δε θα το απαντήσω εγώ.
Ο νοών νοείτω!
Το ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους είναι λίγο…
Κοινοποίηση