«Κραυγή» αγωνίας από τους πατατοπαραγωγούς της Βροντούς- Αδιάθετοι χιλιάδες τόνοι στις αποθήκες


Σε απόγνωση είναι οι πατατοπαραγωγοί της Βροντούς, καθώς χιλιάδες τόνοι παραμένουν αδιάθετοι στις αποθήκες τους.

Το θέμα έθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΣΕΡΡΑΣ» και πρώην πρόεδρος της Βροντούς Δημήτρης Μιχτσόγλου.

Όπως δήλωσε ο κ. Μιχτσόγλου, αυτή τη στιγμή στις αποθήκες είναι περίπου 8.000 με 10.000 τόνοι πατάτας, ενώ ζήτησε τη στήριξη τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και του Δημάρχου Σερρών, αλλά και να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

«Έχουμε 8.000 με 10.000 τόνους στις αποθήκες και απ’ ότι φαίνεται θα τις πετάξουμε. Λόγω κορονοϊού η εστίαση ήταν κλειστή και μας έμεινε η σοδειά. Αν μπορεί ο δήμαρχος ή το δημοτικό συμβούλιο να μας βοηθήσετε. Αν μπορεί να δοθεί άδεια στους παραγωγούς και κατόπιν συνεννόησης με άλλους δήμους, να πηγαίνουν να πουλάνε το προϊόν. Να βοηθηθούμε, γιατί έχουμε τεράστιο οικονομικό πρόβλημα και δεν θα μπορέσουμε να σπείρουμε ξανά. Θέλουμε να κάνει ο δήμαρχος επαφές για να διαθέσουμε κάπου τα προϊόντα μας, γιατί αλλιώς καταστρεφόμαστε. Ο χρόνος μας πιέζει, γιατί σε ένα μήνα είμαστε υποχρεωμένοι να πετάξουμε το προϊόν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχτσόγλου.

Κοινοποίηση