Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το πεδίο απογείωσης και προσγείωσης Σερρών

Η 1η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας (ICDO) ως Παγκόσμια ημέρα Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την ετήσια υπενθύμιση της σημασίας της, ιδιαίτερα σε περιόδους έκτακτης ανάγκης.

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και φορέα υλοποίησης την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου της βελτίωσης των υποδομών του πεδίου απογείωσης και προσγείωσης Σερρών με την ονομασία «Εμμανουήλ Παππάς», συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ, όπου δραστηριοποιείται η Αερολέσχη Σερρών.

Η Αερολέσχη Σερρών από το 2008 αποτελεί Εθελοντική Οργάνωση, εγγεγραμμένη στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και συμμετέχει με εναέρια και επίγεια μέσα και έμψυχο υλικό στην επιτήρηση δασών και πλημμυρών, καθώς και στην αναζήτηση αγνοούμενων ατόμων.

Η Αερολέσχη Σερρών ιδρύθηκε το έτος 1984 με σκοπό την αεράθληση των μελών της και την εξάπλωση της αεραθλητικής ιδέας και των αεραθλημάτων. Είναι μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο) και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Σήμερα έχει 80 μέλη απ’ όλες τις ηλικίες, τα οποία ασχολούνται με τον αιωροπτερισμό, αλεξίπτωτο πλαγιάς, μηχανοκίνητο αετό, ελαφρά και υπερελαφρά αεροσκάφη, αερομοντελισμό και ελεύθερη πτώση. Υπάρχουν 20 πιλότοι ελαφρών & υπερελαφρών αεροσκαφών, 15 χειριστές αιωροπτέρων και 10 χειριστές αερομοντέλων-drones. Έχει δική της σχολή εκπαίδευσης στον αιωροπτερισμό με εκπαιδευτές αναγνωρισμένους από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία.

Σαν επιστέγασμα της μακροχρόνιας παρουσίας της στα αεραθλητικά δρώμενα, το 2012 η Αερολέσχη Σερρών βραβεύτηκε από την FAI με την διεθνούς επιπέδου διάκριση FAI Honorary Group Diploma (for Aeronautics).

Η αναβάθμιση των υποδομών πολιτικής προστασίας της περιοχής μας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για όλους τους συναρμοδίους φορείς.

Κοινοποίηση