Κ. Μπούμπας: «Αδυναμία ολικής προσπέλασης των δομών Πρωτοβάθμιας φροντίδας για τους στρατιωτικούς του Νομού Σερρών»


Την αδυναμία ολικής προσπέλασης των δομών Πρωτοβάθμιας φροντίδας για τους στρατιωτικούς του Νομού Σερρών, επισημαίνει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Βουλευτής Σερρών της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Μπούμπας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Όπως πληροφορούμαστε από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.), χρειάζεται άμεσα να τεθούν σε επαναλειτουργία τα εξωτερικά ιατρεία του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως (ΓΣΝΕ), των οποίων ανεστάλη η λειτουργία από τις 03 Νοεμβρίου 2020 και μέχρι νεωτέρας, στο πλαίσιο διαχείρισης των κρουσμάτων του ιού ‘COVID-19’. Είναι αναντίρρητο ότι, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Περίθαλψης αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του υγειονομικού συστήματος διεθνώς και συμβάλλει ιδίως στην πρόληψη (πρωτογενή – δευτερογενή – τριτογενή) και στην έγκαιρη διάγνωση και στην θεραπεία των αρρώστων. Τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), όμως, επιλαμβάνονται περιστατικών άμεσης αντιμετώπισης και ως εκ τούτου, δεν δύναται να υλοποιηθεί ολιστικά ο θεσμός της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης δι’ αυτών. Μετά τα παραπάνω και ενώ παρήλθε εύλογος χρόνος (4 μήνες) διαχείρισης και οργάνωσης μέτρων έναντι του ιού ‘COVID-19’, η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ. ζητά την άμεση επαναλειτουργία και δυνατότητα επίσκεψης στην δομή των Τακτικών Ιατρείων, του 424 ΓΣΝΕ, καθόσον, σε διαφορετική περίπτωση, εγκυμονούνται ιδιαίτεροι κίνδυνοι και επιδείνωση της υγείας των εργαζομένων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
Προτίθεσθε να μεριμνήσετε καταλλήλως, έτσι ώστε να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα τακτικά ιατρεία του «424 ΓΣΝΕ», καθώς, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων περί την ευρύτερη περιοχή δεν προστατεύονται επαρκώς από τους υφιστάμενους υγειονομικούς κινδύνου;».

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •