Οι περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο και η έκκληση του Ν. Χαρδαλιά


Ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ιικό φορτίο στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, κυρίως δε στους Δήμους Εορδαίας και Κοζάνης, στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ιωαννίνων, Καβάλας, Ημαθίας, ιδιαίτερα στο Δήμο Αλεξάνδρειας, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Σερρών, Κιλκίς, Ζακύνθου, Χανίων και Ρεθύμνης.

Στις περιοχές αυτές, οι δείκτες του μέσου όρου των 14 ημερών ανά 100.000 κατοίκους, καθώς και των 7 ημερών, σιγά-σιγά επιδεινώνονται και πλησιάζουν το σημείο «συναγερμού», όπως ανακοίνωσε χθες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος εφιστά την προσοχή όλων, ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες, για πιστή τήρηση των μέτρων:
«Θα θέλαμε να επιστήσουμε ιδιαίτερα την προσοχή όλων. Απευθύνουμε έκκληση για πιστή εφαρμογή των μέτρων, ειδικά σε αυτές τις περιοχές. Είναι ζωτικής σημασίας, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να μην χρειαστούν επιπλέον μέτρα, πόσο μάλλον που οι περισσότερες από αυτές τις περιοχές έχουν ταλαιπωρηθεί πρόσφατα από τέτοιου είδους πρόσθετα περιοριστικά μέτρα».

Κοινοποίηση