Λ. Αβραμάκης: «Κίνδυνος απένταξης του έργου αυτοματισμού και τηλεμετρίας του ΤΟΕΒ Νιγρίτας»


Πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιρρίπτει ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης με ερώτησή του στη Βουλή για τον κίνδυνο απένταξης του μεγάλου έργου αυτοματισμού και τηλεμετρίας του ΤΟΕΒ Νιγρίτας.

Ο Βουλευτής στην ερώτησή του που συνυπογράφουν 8 ακόμη Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητάει απαντήσεις για την υπερβολική καθυστέρηση του «επιτελικού κράτους» στην ολοκλήρωση των τευχών δημοπράτησης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διενεργηθεί ο διαγωνισμός για το κύριο υποέργο του ΤΟΕΒ Νιγρίτας «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστημάτων αυτοματισμού και τηλεμετρίας για των έλεγχο των διαρροών και την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Νιγρίτας», προϋπολογισθείσας δαπάνης 6.053.107,12 €.

«Παρά τις συνεχείς οχλήσεις και προειδοποιήσεις τόσο του Προέδρου του ΤΟΕΒ Νιγρίτας, Δημητρίου Χύτα, όσο και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ φαίνεται ανίκανη να ολοκληρώσει τις διαδικασίες με αποτέλεσμα να είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να μην τηρηθούν τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα, να απενταχθεί το έργο, να χαθούν πολύτιμοι ευρωπαϊκοί πόροι και κυρίως να μην υλοποιηθεί ένα κρίσιμο για τους αγρότες της περιοχής έργο, που θα μειώσει το κόστος παραγωγής και ταυτόχρονα θα συνδράμει στην εξοικονόμηση υδάτινων πόρων πολλαπλασιάζοντας τα περιβαλλοντικά οφέλη συνολικά για την κοινωνία» αναφέρεται στην ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του κ. Αβραμάκη.

Ο Βουλευτής ζητά από το ΥΠΠΑΤ να αποδοθούν ευθύνες για την καθυστέρηση και ταυτόχρονα απαιτεί να διασφαλιστεί ότι δεν θα απενταχθεί το συγκεκριμένο έργο και δεν θα χαθεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει παράταση των σχετικών προθεσμιών αλλά και να απαντήσει εάν έχει ενημερωθεί έγκαιρα για τους κινδύνους απένταξης που ελλοχεύουν καθώς και να ενημερώσει για τυχόν πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει.

Την ερώτηση του Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρη Αβραμάκη, συνυπογράφουν οι: Αλεξιάδης Τρύφων, Βαρδάκης Σωκράτης, Μάλαμα Κυριακή, Μωραΐτης Θάνος, Πούλου Γιώτα, Ραγκούσης Γιάννης, Τελιγιορίδου Ολυμπία και Φάμελλος Σωκράτης.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •