Ε.Ο.Φ.Σ.Α για απόφαση Αυγενάκη: Με ψέματα και συκοφαντίες η ανάκληση της αθλητικής αναγνώρισης

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να την αθλητική αναγνώριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης και να μεταφέρει το άθλημα της αντιπτέρισης στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης. Μάλιστα στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. το Δ.Σ. έλαβε την απόφαση να προσφύγει ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων κατά της απόφασης ανάκλησης αθλητικής αναγνώρισης του υφυπουργού Λ. Αυγενάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Ο.Φ.Σ.Α.

Αξιότιμα μέλη, Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι της αντιπτέρισης,

Όπως και εσείς, έτσι και το Δ.Σ. της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. ενημερώθηκε μέσω των μέσων μαζικής επικοινωνίας για την απόφαση του υφυπουργού πολιτισμού και αθλητισμού, να ανακαλέσει την αθλητική αναγνώριση της Ε.Ο.Φ.Σ.Α και να μεταφέρει το άθλημα της αντιπτέρισης στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.). Επισήμως, η διοίκηση της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. δεν έχει ενημερωθεί αλλά και ουδέποτε ζητήθηκε η άποψή της από τον αρμόδιο υφυπουργό. Όπως προκύπτει και από το σχετικό δελτίο τύπου της Ε.Φ.Ο.Α., ούτε και η διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Α. είχε ενημερωθεί και προς τιμήν της δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί την μεταφορά του αθλήματος της αντιπτέρισης.

Από τη σχετική απόφαση του υφυπουργού ο μοναδικός λόγος ανάκλησης συνίσταται στις δήθεν διαπιστώσεις του πορίσματος του Τακτικού Ελέγχου που είχε γίνει στην Ε.Ο.Φ.Σ.Α. κατά το έτος 2015 και αφορούσε τα έτη 2012-2015.

Έκτοτε, άλλος έλεγχος δεν έχει γίνει στην Ε.Ο.Φ.Σ.Α.. Δηλαδή ο υφυπουργός μετά την πάροδο πέντε (5) ετών από τον εν λόγω έλεγχο και, όλως τυχαίως είκοσι περίπου ημέρες πριν τις αρχαιρεσίες για εκλογή νέου Δ.Σ. της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. και εκπροσώπου της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. στην Ε.Ο.Ε., αποφάσισε, χωρίς καν να ζητήσει την προηγούμενη ακρόαση της διοίκησης του αθλήματος, να «θανατώσει» αιφνιδίως στη Χώρα μας ένα ολυμπιακό άθλημα. Επειδή πολλά ακούγονται και διαδίδονται από διάφορους καλοθελητές και όψιμους σωτήρες αλλά και επίσημα από το ίδιο το υπουργείο, ψευδώς και συκοφαντικώς αναφέρεται ότι ο λόγος ανάκλησης της αθλητικής αναγνώρισης είναι η κακοδιαχείριση.

Αναφέρουμε σε εσάς τα εξής:

α. Κανείς από του αναφερόμενους λόγους ανάκλησης δεν συνιστά και νόμιμο λόγο ανάκλησης αθλητικής αναγνώρισης της ομοσπονδίας.

β. Θα πρέπει να συλλογιστούμε όλοι, πως πριν τον κο Αυγενάκη, το εν λόγω πόρισμα βρέθηκε αρχικά στα χέρια του κου Στ. Κοντονή και εν συνεχεία στα χέρια του κου Γ. Βασιλειάδη. Δεν είναι άραγε απορίας άξιο γιατί κανείς από τους δύο υφυπουργούς δεν αξιολόγησε ότι συντρέχει λόγος ανάκλησης αθλητικής αναγνώρισης της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. βάσει του πορίσματος αυτού;

Γιατί άραγε και ο 2 νυν υφυπουργός «θυμήθηκε» να κάνει χρήση του πορίσματος μετά από ένα χρόνο και εννέα (9) μήνες της θητείας του και μάλιστα λίγο πριν της αρχαιρεσίες της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. της 28η /3/2021; γ. Υπενθυμίζουμε το εξής σημαντικό.

Το εν λόγω πόρισμα είχε διαβιβαστεί από τον κο Στ. Κοντονή στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών, κατόπιν σχετικής σύστασης του κλιμακίου ελέγχου.

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας με σχετική διάταξη του έθεσε την υπόθεση στο αρχείο καθόσον ουδεμία παράνομη πράξη διαπιστώθηκε.

Ο νυν υφυπουργός Αθλητισμού θεωρεί ότι βρίσκεται πάνω από τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές, όταν πετάει προκλητικά στον κάλαθο των αχρήστων όσα έχουν κριθεί αμετακλήτως από αυτές; Οι αρμόδιοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί δεν διαπίστωσαν κακοδιαχείριση αλλά ο κύριος υφυπουργός θεωρεί ότι μπορεί να παρακάμπτει και να αδιαφορεί για τις δικαστικές αποφάσεις; δ. Γιατί άραγε ο κύριος υφυπουργός αγνοεί και τα πορίσματα της ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (Υ.Ε.Δ.Ε.);

Η υπηρεσία αυτή που ανήκει οργανικά στην Α.Α.Δ.Ε. προέβη κατά το Μάρτιο του έτους 2016 σε εξονυχιστικό φορολογικό και λογιστικό έλεγχο της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. για τα έτη 2012-2015. Και πάλι διαπιστώθηκε η ανυπαρξία, φορολογικών, ταμειακών και λογιστικών παραβάσεων. Αξιότιμα μέλη, Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι της αντιπτέρισης.

Η σκοπιμότητα είναι προφανής. Οι επεμβάσεις στον αθλητισμό για την δημιουργία συστημάτων επιρροής και εξυπηρέτησης μικροπολιτικών συμφερόντων διαχρονικά έχει αλλοιώσει την ουσία των θεσμών. Η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. ανέκαθεν υπήρξε πολέμιος καθεστωτικών νοοτροπιών και τακτικών επηρεασμού της βούλησης των σωματείων μελών της. Δυστυχώς για άλλη μια φορά βρίσκεται αντιμέτωπη με οπαδούς της εργαλειοποίησης των αθλητικών ομοσπονδιών επί τω τέλει της διαμόρφωσης πολιτικών ισορροπιών στην Ολομέλεια της Ε.Ο.Ε. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν υποψήφιοι Πρόεδροι και υποψήφιοι σύμβουλοι Δ.Σ.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε όλοι αντιμέτωποι με την ανήκεστο βλάβη που αντιμετωπίζει το άθλημα, οι αθλητές, οι προπονήτες και οι οικογένειες όλων αυτών. Για το λόγο αυτό καλούμε όλα τα σωματεία μέλη και τους φίλους του αθλήματος να ταχθούν μαζί μας στον αγώνα που θα ακολουθήσει για την αποκατάσταση της αδικίας.

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. έλαβε την απόφαση να προσφύγει ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων κατά της απόφασης ανάκλησης αθλητικής αναγνώρισης του υφυπουργού Λ. Αυγενάκη. Προς τούτο καλεί όλα τα σωματεία μέλη της να παρέμβουν υπέρ της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. στη δίκη η οποία επίκειται.

Όσα σωματεία-μέλη εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον δεν θα επιβαρυνθούν με δικαστικά 3 έξοδα, τα οποία θα καλυφθούν από εθελοντική συνεισφορά των φίλων του αθλήματος. Πέραν τούτου, ελήφθη η απόφαση συλλογής υπογραφών και σύνταξης διαβήματος, το οποίο θα αποσταλεί στον Πρωθυπουργό της Χώρας.

Η διάδοση του αιτήματος για ανάκληση της παράνομης απόφασης του υφυπουργού με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνιστά το ελάχιστο της συμβολής εκάστου για την γιγάντωση του μηνύματος που πρέπει να μεταφερθεί στα αρμόδια όργανα. Σας ενημερώνουμε ότι η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. ήδη έχει λάβει τη συμπαράσταση του συνόλου των διοικήσεων αθλητικών ομοσπονδιών, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, και των διεθνών Ομοσπονδιών Αντιπτέρισης (BWF, BEC, COMEBA). Σχετικές επιστολές παραπόνων από τις κορυφαίες παγκόσμιες ομοσπονδίες θα σταλούν τις επόμενες ημέρες προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας.

Προς απόδειξη των ψευδών και συκοφαντιών που διαδίδονται από κύκλους του υπουργείου και μοναδικό σκοπό έχουν την κάλυψη των «εγκληματικών» ενεργειών με την κατ’ επίφαση νομιμότητα απαντούμε με έγγραφα. Στην παρούσα επισυνάπτονται το σχετικό πόρισμα του αρμόδιου εισαγγελέα, το οποίο θέτει την υπόθεση στο αρχείο καθώς και την βεβαίωση της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. για την ανυπαρξία ευρημάτων κατά τον έλεγχο. Τα όσα σκοπίμως αγνόησε ο υφυπουργός αθλητισμού δεν θα αγνοήσει η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Κοινοποίηση
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •