ΟΕΒΕΣ Σερρών: «Να ξεκινήσει η λειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ στις ‘κόκκινες’ περιοχές»


Την επανεκκίνηση της λειτουργίας των πρακτορείων ΟΠΑΠ στις «κόκκινες» περιοχές ζητά με επιστολή της η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων νομού Σερρών (ΟΕΒΕΣΣ).
Η επιστολή εστάλη στον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ την κοινοποίησε και σε όλες τις τοπικές αρχές του νομού Σερρών.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Με αφορμή την πρόσφατη λήψη απόφασης της κυβέρνησης για παύση λειτουργίας των πρακτορείων ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο της υιοθέτησης νέων μέτρων υγειονομικής προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τις διαμαρτυρίες και την επικρατούσα διαμορφούμενη δυσαρέσκεια εκ μέρους του κλάδου των Επαγγελματιών Πρακτόρων ΟΠΑΠ, η ΟΕΒΕ Σερρών αισθάνεται την ανάγκη και υποχρέωση να διαμαρτυρηθεί αναφέροντας τα εξής:
Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ από την αρχή αυτής της κρίσης έχουν δείξει υποδειγματική υπευθυνότητα στην τήρηση μέτρων ασφαλείας για την προστασία τόσο της δημόσιας υγείας, όσο και των εκατοντάδων θέσεων εργασίας.
Υπενθυμίζεται δε, πως όπως ακριβώς το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής που παραμένουν ανοιχτά, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν εν μέσω πανδημίας βάσει των ιδίων πρωτοκόλλων, δηλαδή με συχνούς ελέγχους από τις υγειονομικές υπηρεσίες και με καθήμενους πελάτες, περιορισμένου αριθμού, καθιστώντας αδύνατη τη δημιουργία συνωστισμού και την ανυπακοή στα μέτρα.
Βάσει των ανωτέρω, και υπερασπιζόμενοι το δίκαιο αίτημα του κλάδου των Επαγγελματιών Πρακτόρων ΟΠΑΠ, ζητούμε την επανεξέταση της επανεκκίνησης των οικονομικών δραστηριοτήτων των Πρακτορείων ΟΠΑΠ & Αθλητικού Στοιχήματος και την επιστροφή στη λειτουργία τους με την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας».

Κοινοποίηση